Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση καταγγέλλει το κυνοκομείο Τρίπολης: Είδαμε δεκάδες αποστεωμένα ζώα

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση καταγγέλλει το κυνοκομείο Τρίπολης: Είδαμε δεκάδες αποστεωμένα ζώα

«Η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό», γράφει σε ανάρτησή της η επικεφαλής του «Save a Greek Stray»

erietta_kourkoulou9_0
Με μια εκτενή ανάρτησή της στο Instagram συνοδευόμενη και από φωτογραφίες/τεκμήρια, η επικεφαλής του «Save a Greek Stray» Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση καταγγέλλει τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης.



Συγκεκριμένα, η κυρία Κούρκουλου-Λάτση αναφέρει τα εξής:

Κλείσιμο
«Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.

» Σαν να ποτίζεις ενα γλαστράκι, τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.

» Το Σαββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.
Πηγαίνοντας απο κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφησης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε απο καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.

katafygio_skylwn___4_
katafygio_skylwn___9_
katafygio_skylwn___8_


» Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

» Καταμετρήσαμε 160 ζωα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω απο 20 υποσιτισμένα κουταβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς.

» Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.

» Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ ονόματος όσων αδυνατούν».

katafygio_skylwn___3_
katafygio_skylwn___2_
katafygio_skylwn___1_
katafygio_skylwn___10_
katafygio_skylwn___5_


Ειδήσεις σήμερα:

Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και... Μεντιλόπουλο

Βίντεο από drone: Δείτε τι έγινε στον Πειραιά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με τη Φιορεντίνα

Υπό τον φόβο των προστίμων για την πυροπροστασία οι ιδιοκτήτες ξεριζώνουν ακόμα και δέντρα από τα οικόπεδά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης