ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 47χρονος που κατηγορείται για την επίθεση πίτμπουλ σε μαλτέζ και την ιδιοκτήτριά του

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 47χρονος που κατηγορείται για την επίθεση πίτμπουλ σε μαλτέζ και την ιδιοκτήτριά του

Κατασπάραξε το μικρό ζώο και προκάλεσε βαρύτατο τραυματισμό στην 55χρονη

pit
Ελεύθερος, χωρίς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος να προσέχει το πίτμπουλ που κατασπάραξε το μικρόσωμο σκυλάκι και τραυμάτισε στο χέρι την 55χρονη ιδιοκτήτρια του, στον Ευόσμο της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του, όπως και στον 36χρονο ιδιοκτήτη του ζώου, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 47χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην φροντίδα του πίτμπουλ καθώς ο ίδιος απλά εργάζεται στην επιχείρηση του συμπατριώτη του.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι την άγρια επίθεση που δέχθηκαν από το πίτμπουλ η 55χρονη και το μικρόσωμο σκυλάκι της το οποίο κατασπάραξε, είχαν περιγράψει στο protothema.gr γείτονες της γυναίκας στον Ευόσμο Θεσσαλονίκης και ο πρώην σύζυγός της.

Κλείσιμο
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 6 το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν η 55χρονη έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, ράτσας μαλτέζ και είδε ξαφνικά το μεγαλόσωμο πίτμπουλ να βγαίνει κάτω από την λαμαρίνα της μάντρας και να τρέχει κατά επάνω τους. Η γυναίκα προσπάθησε να προστατεύσει το σκυλάκι της, όμως δε τα κατάφερε, με το πίτμπουλ να το τραυματίζει θανάσιμα και να επιτίθεται και στην ίδια.

«Το πίτμπουλ άρπαξε το σκύλο και δάγκωσε τη γυναίκα στο χέρι με αποτέλεσμα να της κόψει ένα κομμάτι. Το σκυλάκι δεν υπάρχει πλέον...», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ενώ άλλος γείτονας της γυναίκας είπε πως το σκυλί, μετά την επίθεση, έμεινε ακούνητο για μερικά λεπτά. «Νομίζαμε ότι είχε στο στόμα του κάποια σακούλα αλλά ήταν ότι απέμεινε από το σκυλάκι της κυρίας», είπε.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρώην σύζυγος της 55χρονης ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της, τόνισε ότι η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο και ότι η ζωή της δε διατρέχει κίνδυνο, παρά τον σοβαρό τραυματισμό της στο χέρι.

«Πήγε το πρωί βόλτα με το σκυλάκι, το είχε αγκαλιά και ήταν πολύ κοντά στην εξώπορτα της πολυκατοικίας όταν είδε το πίτμπουλ. Έτρεξε και πήγε να ορμήσει στο σκυλάκι και της δάγκωσε το χέρι. Την έριξε κάτω, της έφυγε το σκυλάκι και το πίτμπουλ το άρπαξε και το κομμάτιασε», ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η πρώην σύζυγός του ήταν τυχερή που το πίτμπουλ δεν συνέχισε την επίθεσή του στη ίδια καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα χειρότερα. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας έτρεξαν να βοηθήσουν και κάλεσαν στο ΕΚΑΒ, με την 55χρονη να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνεται η μάντρα από την οποία ξέφυγε το πίτμπουλ αλλά και το μεγαλόσωμο σκυλί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στη γυναίκα και το μαλτέζ.

Θεσσαλονίκη πιτ μπουλ


thess_pitbull___5_
thess_pitbull___7_
thess_pitbull___9_
thess_pitbull___8_
thess_pitbull___1_


Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πίτμπουλ, ενώ ο 36 ετών ιδιοκτήτης του, υπήκοος επίσης Βουλγαρίας, φαίνεται να απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη και στους δύο άνδρες για θανάτωση ζώου συντροφιάς, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ευρωπαϊκός άθλος του Ολυμπιακού: To συγκλονιστικό ρεκόρ, οι πανηγυρισμοί και η μαγική πορεία ως την κορυφή

Βίντεο από drone: Δείτε τι έγινε στον Πειραιά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με τη Φιορεντίνα

Υπό τον φόβο των προστίμων για την πυροπροστασία οι ιδιοκτήτες ξεριζώνουν ακόμα και δέντρα από τα οικόπεδά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης