Το μυστικό της επιτυχίας στις εξετάσεις είναι η σωστή ενυδάτωση
carpatica_study_girl

Το μυστικό της επιτυχίας στις εξετάσεις είναι η σωστή ενυδάτωση

Η καλή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η κατανάλωση νερού βοηθούν τα παιδιά μας να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες μαθητικές υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα εν μέσω εξεταστικής περιόδου.


Sponsored content

Κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες μετρούν αντίστροφα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Για τα παιδιά των γυμνάσιων και των λυκείων οι συνθήκες είναι λίγο πιο δύσκολες λόγω των προαγωγικών εξετάσεων, ενώ όσοι και όσες δίνουν πανελλήνιες το στρες και η αγωνία για το αποτέλεσμα κορυφώνονται μέρα με τη μέρα. Ανεξάρτητα όμως από το επίπεδο και τις απαιτήσεις των εξετάσεων όλα τα παιδιά χρειάζονται ηρεμία, αρκετές ώρες ύπνου, καλή διατροφή και βέβαια σωστή ενυδάτωση. Αυτοί είναι βασικοί παράγοντες για την υγεία, την πνευματική διαύγεια και την αποδοτικότητά τους, όχι μόνο κατά την εξεταστική περίοδο, αλλά σε όλη τη διάρκεια του μαθητικού βίου. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ενυδάτωση, οι σχετικές μελέτες τη συνδέουν άμεσα με την εστίαση, τη συγκέντρωση και γενικότερα τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου (PubMed 2009, 2015).

Βέβαια τα παιδιά συχνά δεν τρέφονται όπως πρέπει και αμελούν την κατανάλωση νερού. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς, είναι να θυμίζουμε συνεχώς στα παιδιά μας όχι μόνο να πίνουν νερό, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία τους. Όμως ακόμα και αν καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας μια φιλοσοφία ευζωίας που έχει στον πυρήνα της το πολύτιμο νερό είναι αυτό αρκετό, ή χρειάζεται και κάτι παραπάνω;


Σε αυτό το σημείο στην εξίσωση μπαίνει η ποιότητα, αφού τα νερά δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Μάλιστα υπάρχουν ορισμένα ακατάλληλα, επιβαρυμένα από χημικά συστατικά όπως τα νιτρικά άλατα τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ουσίες που δεν πρέπει να υπάρχουν στο νερό. Συγκεκριμένα τα νιτρικά άλατα είναι φυσικά οξειδωτικά που κάνουν καλό στα φυτά, ωστόσο βλάπτουν σοβαρά τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα, προτιμάμε νερό χωρίς νιτρικά άλατα, που περιέχει μέταλλα, ιχνοστοιχεία, διττανθρακικά, νάτριο και διαθέτει ελαφρώς αλκαλικό PH. Ένας συνδυασμός που θα δώσει στα παιδιά μας όλα τα οφέλη που χρειάζονται, ενώ μακροπρόθεσμα θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν ευεξία, καλή υγεία και σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.


Άρα το νερό που τους δίνουμε - όχι μόνο την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων αλλά σε μόνιμη βάση - θα πρέπει να πρέπει να περάσει από έναν εξονυχιστικό έλεγχο που θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι, καταλήγοντας σε αυτό που πληροί όλες τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας. Ένα τέτοιο παράδειγμα νερού είναι το AQUA Carpatica, το οποίο φτάνει στο ποτήρι μας κατ’ ευθείαν από την καρδιά της ρουμανική φύσης, τα Καρπάθια Όρη. Τα πυκνά δάση και η πλούσια πανίδα της περιοχής συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, προστατευμένο ευλαβικά από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Στο απάτητο αυτό μέρος του κόσμου βρίσκονται τα καλύτερα μεταλλικά νερά στην Ευρώπη, αγνά και πεντακάθαρα, όπως τα δημιούργησε η ίδια η Φύση. Στη μοναδική γεωλογική δομή του τόπου περιλαμβάνονται παλαιά, σβησμένα ηφαίστεια που αναδύουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, συμβάλλοντας στη δημιουργία του αγνού νερού, ενώ οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης απέχουν 12 χιλιόμετρα από τις πηγές, μακριά από τον ανθρώπινο παράγοντα, μέσα στο πιο σπάνιο και άγριο οικοσύστημα της Ευρώπης.


Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει τις πηγές από τους ρύπους. Γεωλογικές σχισμές ασβεστολιθικών δολομιτών ηλικίας ενός δισεκατομμυρίου ετών και ηφαιστειογενή πετρώματα ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού, δίνοντας ένα απόλυτα μικροβιολογικώς αγνό νερό με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία και σε διττανθρακικά άλατα, υψηλό Ph και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Η διαδικασία είναι μακρόχρονη και κατά τη διάρκειά της, το νερό περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία από τα πετρώματα μέσα από τα οποία διέρχεται. Το νερό αναβλύζει καθαρό και γάργαρο χωρίς να παρεμβάλλεται οποιαδήποτε τεχνητή διεργασία και φτάνει στις πηγές έτοιμο για κατανάλωση, απαλλαγμένο από αρνητικά φορτία.

Έτσι λοιπόν, η επιλογή του AQUA Carpatica αναδεικνύεται στην πιο ασφαλή επιλογή που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας, όπως και για όλη την οικογένεια. Τα περισσότερα από 100 διεθνή βραβεία που έχει μέχρι τώρα στη μεγάλη του συλλογή, πιστοποιούν την ασυναγώνιστη γεύση και την αμετάβλητη ποιότητά του.


Η εταιρεία διαθέτει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό που προέρχεται από την καρδιά των Καρπάθιων και την προστατευόμενη πηγή Bajenaru. Το νερό AQUA Carpatica συλλέγεται από την πηγή με τρόπο που να διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την γεύση του. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (0,6 mgr/l) και μπορεί να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη.

Αν στα παιδιά μας αρέσουν οι αναζωογονητικές φυσαλίδες, υπάρχει και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica το οποίο είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, λόγω των αρχαίων, υπόγειων ηφαιστείων. Σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica φυσικές φυσαλίδες. Το Φυσικώς Ανθρακούχο AQUA Carpatica διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νερά της ίδιας κατηγορίας, γιατί φτάνει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και με παντελή έλλειψη νιτρικών.

Ηρεμία, ποιοτικός ύπνος, καλό φαγητό και δροσερό νερό AQUA Carpatica είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τα παιδιά κάθε ηλικίας, μα πάνω από η συνταγή για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωστά, κατακτώντας το λαμπρό μέλλον που τους αξίζει.

AQUA Carpatica Corporate Video (GR)

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης