Πηγές ΕΛΑΣ: Εμείς στείλαμε το υλικό της ΕΔΕ για την υπόθεση της Κυριακής Γρίβα στον Συνήγορο του Πολίτη

«Η αστυνομία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους»

Με πρωτοβουλία της αστυνομίας εστάλη στον Συνήγορο του Πολίτη το υλικό της ΕΔΕ κατά αστυνομικών για την υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, απαντώντας στο δελτίο Τύπου των συνηγόρων της μητέρας της 28χρονης, που ανέφεραν ότι η Ανεξάρτητη Αρχή επέστρεψε τον φάκελο.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η «η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και... Μεντιλόπουλο

Στα κόκκινα ο Πειραιάς, γιορτή σε όλη την Ελλάδα - Στο Δημοτικό Θέατρο με ανοιχτό πούλμαν οι τροπαιούχοι, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό on camera - Έχουν δολοφονηθεί 24 κατά την προεκλογική εκστρατεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr