Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα, πότε ξεκινάει ο «μίνι» καύσωνας και πώς θα εξελιχθεί

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα, πότε ξεκινάει ο «μίνι» καύσωνας και πώς θα εξελιχθεί

Οι μετεωρόλογοι προβλέπουν και θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών Κελσίου

paralia_zesti
Με υψηλές θερμοκρασίες θα μπει ο Ιούνιος και μάλιστα σε κάποιες περιοχές θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Οι προβλέψεις των περισσότερων μετεωρολόγων μιλούν για θερμή αέρια μάζα, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η πιο έντονη ζέστη, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θα ξεκινήσει την Κυριακή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών Κελσίου.

Ένα μίνι καύσωνα θα βιώσουμε από την Κυριακή (2.06.2024) που θα κρατήσει ως και την Πέμπτη (06.06.2024) με την θερμοκρασία να φτάνει σε κάποιες περιοχές και τους 39 βαθμούς, αναφέρει στην πρόγνωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας από σήμερα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανέβει και από τους 31 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει την Δευτέρα και την Τρίτη τους 36.

Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν, αναφέρει από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Κλείσιμο
Ο διευθυντής της ΕΜΥ κάνει λόγο για «σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.

Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγράφουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C



Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 12 έως 31-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 31-33 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 27, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1n4i29gg3ht)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 και τοπικα έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιεςς διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1n4fg6m2xa1)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024
Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-06-2024
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-06-2024
Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.



Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση GPO: Στις 16,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, φτάνει στο 33,1% στην εκτίμηση ψήφου

Μπρους Γουίλις: Η κόρη του μιλάει για τη σχέση του με το εγγόνι του, ενώ έχει αφασία - Είναι τόσο γλυκός μαζί της, λέει

Conference League: Μ' ένα όνειρο τρελό... που έγινε πραγματικότητα - Το 12ωρο που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης