Δίδυμο ιερόσυλων διέρρηξε εννέα εκκλησίες στον Βόλο

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας ένας 25χρονος Πακιστανός και ένας 30χρονος Ρομά

Έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας ένας 25χρονος Πακιστανός και ένας 30χρονος Ρομά που είχαν ρημάξει τους ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το τελευταίο δεκαήμερο είχαν εισβάλει σε τρεις εκκλησίες και ερευνάται αν είχαν "χτυπήσει" άλλες έξι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι δυο ιερόσυλοι αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν ένα παρεκκλήσι που βρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας του Άγιου Νεκτάριου και, στη συνέχεια, επιχείρησαν να παραβιάσουν τις πόρτες του κυρίως ναού, χωρίς να τα καταφέρουν. Το βράδυ της Τρίτης, εντοπίστηκαν στα όρια του αυτοφώρου στην πόλη του Βόλου, ακινητοποιήθηκαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο κατσαβίδια και ένα σφυρί.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το απόγευμα της 23ης Μαΐου διέρρηξαν την είσοδο του ναού του Άγιου Βασιλείου και έκλεψαν 200 ευρώ από το εσωτερικό, ενώ τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου παραβίασαν ένα παράθυρο στην εκκλησία της Παναγίας «Τρύπα» και άρπαξαν τιμαλφή και τάματα. Δεν έχει εξακριβωθεί, ακόμη, αν διέρρηξαν και άλλους έξι ναούς στις περιοχές Άγιος Βασίλειος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Αλυκές και Νέα Ιωνία και άρπαξαν τάματα και μικροποσά από τα παγκάρια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ο οποίος τους άσκησε την σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη ημέρα στον Κυπελλούχο Ευρώπης Ολυμπιακό - Τα συμβόλαια που λήγουν, οι ρήτρες και οι αμετακίνητοι

Ένοχος για 34 κατηγορίες στη δίκη της Στόρμι Ντάνιελς ο Τραμπ - Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές

Αυτοκίνητο έπεσε σε καφετέρια στον παράδρομο της Συγγρού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr