Τατιάνα Μπλάτνικ: Η Οδύσσεια μίας εξ αγχιστείας πριγκίπισσας

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η Οδύσσεια μίας εξ αγχιστείας πριγκίπισσας

Το θρίλερ με τον εξαφανισμένο αδελφό της, το διαζύγιο με τον Νικόλαο και η αυτοκτονία του πατέρα της όταν ήταν 7 ετών, αλλά το έμαθε όταν έγινε 14!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tatiana_blatbik_xr
Το 2018 ο Ρίτσαρντ Κουέστ, εμβληματική φυσιογνωμία του CNN, δημοσιογράφος, άνκορμαν, αεικίνητος και πνευματώδης τύπος, εντάξει και μια ιδέα τρολ, επισκέφτηκε την Αθήνα. Ηταν άλλωστε παλιά του τέχνη να ταξιδεύει στον κόσμο και να συνομιλεί με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Ο λόγος που τον έφερε στα μέρη μας ήταν η οικονομική κρίση που τότε κάπως είχε αρχίσει να ξεθωριάζει και η διαφαινόμενη επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα. Ανάμεσα σε εκείνους που επέλεξε να συνομιλήσει ήταν ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, ένα ακριβοθώρητο για τα media τότε ζευγάρι, το οποίο ανέλαβε να συστήσει στον Αμερικανό το νέο πρόσωπο της χώρας.
tatiana_blatnik_in__1_

Κλείσιμο
Για να μην τα πολυλογούμε, ο Κουέστ πέρασε ζωή και κότα παρέα με τον Νικόλαο και την Τατιάνα. Εφαγε μουσακά, δοκίμασε χωριάτικη σαλάτα, μέχρι και πιάτα έσπασε, όχι σε κάποιο μπουζουξίδικο, αλλά στον δρόμο, έτσι για να τιμήσει το έθιμο. Σε εκείνη τη συνέντευξη η Τατιάνα, η οποία, παρεμπιπτόντως, υποτίθεται πως είχε μαγειρέψει όλες τις πατροπαράδοτες συνταγές που δοκίμασε ο σταρ του CNN, ήταν μάλλον αποφασισμένη να αποδομήσει το στερεότυπο της μη μου άπτου, έστω και εξ αγχιστείας, γαλαζοαίματης.

Δήλωσε μάλιστα ότι ποσώς την ενδιέφεραν οι τιάρες και τα χρυσοποίκιλτα φορέματα - η εικόνα δηλαδή που έχει κανείς στερεοτυπικά στον νου του για μια πριγκίπισσα. Οπως πολύ χαρακτηριστικά είπε στον Κουέστ, της άρεσε να λερώνει τα χέρια της. Με άλλα λόγια, να είναι μέσα σε όλα και όχι αποτραβηγμένη από τον κόσμο και την πολλή συνάφειά του.

Ο 53χρονος Ατι

Εξι χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση, που έγινε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στα προάστια της Αττικής, μπορεί ο Νικόλαος και η Τατιάνα να έχουν χωρίσει από τραπέζης και κλίνης, κάνοντας χαρτοπόλεμο το κλισέ που θέλει τα παραμύθια με πρωταγωνιστές πρίγκιπες να έχουν πάντα happy end, όμως το κορίτσι από τη Βενεζουέλα -εκεί γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της- επιτρέπει ακόμα στον εαυτό του να λερώνει τα χέρια του. Για δυσάρεστο όμως λόγο. Μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε η πριγκίπισσα απήθυνε μια νέα έκκληση στα κοινωνικά δίκτυα για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του θετού αδελφού της, ο οποίος αγνοείται από τις 18 Μαΐου.
tatiana_blatnik_in__2_
Το μήνυμα της Τατιάνας στα social media για την εξαφάνιση του αδελφού της

Ο 53χρονος Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ, ή Ατι για τους φίλους, αναζητείται εδώ και 15 ημέρες από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν κανένα ίχνος του. Ο πολιτογραφημένος μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης εθεάθη για τελευταία φορά τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην περιοχή του Μαλιμπού.
tatiana_blatnik_in__4_
Με τον αδελφό της Ατι, ο οποίος αγνοείται από τις 18 Μαΐου

Παρότι δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν υποκρύπτεται κάποια εγκληματική ενέργεια πίσω από την εξαφάνιση του 53χρονου Ατι, όσο ο χρόνος περνά, οι υποψίες ότι κάτι κακό τού έχει συμβεί εύλογα πληθαίνουν.

Ο θάνατος του πατέρα της

Ο εξαφανισμένος Αμερικανός πολίτης είναι γιος του θετού πατέρα της Τατιάνας Μπλάτνικ, ο οποίος επίσης ονομάζεται Ατίλιο. Η συνωνυμία μάλιστα δημιούργησε σύγχυση τις πρώτες ώρες της αναζήτησής του, αφού πολλοί θεώρησαν ότι η εξαφάνιση αφορούσε τον πατριάρχη της οικογένειας και δεύτερο σύζυγο της μητέρας της Τατιάνας Μπλάτνικ, Μπλάνκα.

Για τον γιο του ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά. Ωστόσο, είχε απολαύσει τα δικά του 15 λεπτά οικουμενικής διασημότητας μεταξύ 2009 και 2012 χάρη στον δεσμό του με την εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν, πρώην μοντέλο και ηθοποιό Κίρα. Κάποιοι μάλιστα τους έβρισκαν τόσο ταιριαστούς ώστε είχαν προδικάσει τον γάμο τους. Τελικά, το φαινομενικά ιδανικό ζευγάρι χώρισε, ενώ η σκυλίτσα που είχαν υιοθετήσει ονόματι Τζέζεμπελ συνέχισε τον βίο της με την Κίρα Τσάπλιν.

Ο Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ ο πρεσβύτερος ενσαρκώνει για την Τατιάνα Μπλάτνικ μια πατρική φιγούρα, αφού εκείνη διατηρεί μόνο σπαράγματα αναμνήσεων από τον βιολογικό πατέρα της Λάντισλαβ Μπλάτνικ, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Ο επιχειρηματίας πατέρας της, ο οποίος μάλιστα τη δεκαετία του ’60 έζησε έναν μυθιστορηματικό έρωτα και υπήρξε αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Νάταλι Γουντ, είχε γεννηθεί στη Σλοβενία (τότε μέρος της Γιουγκοσλαβίας) τη δεκαετία του ’30 και είχε μεταναστεύσει για μπίζνες στη Νότια Αμερική. Η Μπλάτνικ, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της Μπόρις, σημαδεύτηκε για πάντα από τον αδόκητο χαμό του, παρότι μάλιστα πληροφορήθηκε επτά χρόνια αργότερα, δηλαδή στην εφηβεία της, πως ο θάνατός του το 1986 οφειλόταν σε αυτοχειρία.

Εκείνο βέβαια που λέει πως την πλήγωσε δεν ήταν η ίδια η απώλεια αλλά η άγραφη συνθήκη της σιωπής που είχε επιβληθεί από την οικογένεια γύρω από τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του πατέρα της.

«Εχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν να μη μιλήσω για τον θάνατο του πατέρα μου, να το κρατήσω για το σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο, αυτό σημαίνει ένας άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν ήταν η πράξη αυτοχειρίας που με επηρέασε αυτή καθαυτή, αλλά η σιωπή που κάλυψε την πράξη και ότι κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Νιώθω ευγνώμων που η οικογένειά μου μού επέτρεψε να βγω και να μιλήσω, αν μπορώ να βοηθήσω έστω κι έναν άνθρωπο θα βγω να μιλήσω.

Το γεγονός συνέβη στα 7 μου, αλλά εγώ το έμαθα όταν ήμουν 14 ετών, και μόνο στα 20 μου κατάφερα πλέον να μιλήσω γι’ αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοί μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως όχι», έλεγε σε μια σπάνια συνέντευξή της πριν από δύο χρόνια, όπου εξηγούσε την απόφασή της να ιδρύσει το 2020 την οργάνωση Breathe Hellas, με βασικούς στόχους την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος για τις ψυχικές ασθένειες και το ευ ζην.
tatiana_blatnik_in__3_
Με τον Νικόλαο τα πρώτα χρόνια του γάμου τους

Ευαισθησίες

Σε κάθε περίπτωση, η Τατιάνα ήταν ανέκαθεν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και έντονο το αίσθημα της βοήθειας προς τον πλησίον. Ετσι θυμάται η ίδια τον εαυτό της από παιδί, έτσι την ανακαλούν και οι άλλοι. Ηθελε πάντα να μοιράζεται με τους γύρω της ό,τι είχε, προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα ή αντικείμενα για να τα δωρίζει σε όσους δεν είχαν, δαπανούσε ακόμα και το χαρτζιλίκι της για να αγοράζει καραμέλες σε άλλα παιδιά που δεν είχαν ούτε αυτή τη μικρή δυνατότητα.

Στη Βενεζουέλα έμεινε έως τα 3 της χρόνια και κατόπιν δεύτερο σπίτι της έγινε η Ελβετία. Ή μάλλον το αγγλικανικό οικοτροφείο Aiglon, στο οποίο πέρασε τα μαθητικά χρόνια της. Η οδύσσειά της συνεχίστηκε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, ενώ επόμενη στάση της ήταν το Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, η μητέρα της, ναυαρχίδα των όπου Γης κοσμικών, είχε ξαναβρεί τον έρωτα στο πρόσωπο του Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ, με τον οποίο παραμένουν μαζί έως σήμερα.

Οι οικογενειακοί δεσμοί της οικογένειας της Τατιάνας και το στασίδι που είχαν ανέκαθεν εξασφαλισμένο οι πρόγονοί της -η σκούφια από την πλευρά της μητέρας της κρατά από τον βασιλιά Γεώργιο Α’ της Αγγλίας- στους κόλπους του διεθνούς τζετ σετ ήταν καθοριστικοί και για τη -σύντομη- επαγγελματική σταδιοδρομία της. Στα μέσα των 00s, η 43χρονη σήμερα πριγκίπισσα βρέθηκε στη δούλεψη της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.

Ομως τα χρόνια που η Τατιάνα (ή κατά κόσμον Τάτι) κόλλησε ένσημα στον εργασιακό στίβο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Νικόλαο, ο οποίος θρυλείται πως ξεκίνησε το 2003 από τις πλαγιές των (ελβετικών) Αλπεων, όπου οι δύο νέοι απολάμβαναν διακοπές και σκι, έβαλε αναγκαστικά τέλος στην καριέρα της.

Το 2004 ο Νικόλαος και η Τατιάνα ήταν αρκετά σίγουροι για τη σχέση τους, ώστε παρακολούθησαν μαζί τον θρίαμβο της eθνικής oμάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας -είναι μια στιγμή που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη της-, λίγες εβδομάδες μετά έζησαν μαζί τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όμως τους πήρε άλλα πέντε χρόνια προκειμένου να επισημοποιήσουν τον δεσμό τους. Μετά την πρόταση που ο Νικόλαος της έκανε τα Χριστούγεννα του 2009 -εν πλω μάλιστα στη θρυλική «Αφρόεσσα»- προσφέροντάς της ένα ζαφείρι της γιαγιάς του Φρειδερίκης, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς, η Τατιάνα βαφτίστηκε oρθόδοξη σε εκκλησία του Λονδίνου και δύο μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου του 2010, αντάλλασσε όρκους -όχι και τόσο- αιώνιας αγάπης με το έκπτωτο πριγκιπόπουλο με ειδυλλιακό σκηνικό το νησί των Σπετσών.

Πάντως, είναι σχεδόν οξύμωρο την ώρα που η αγωνιώδης αναζήτηση για τον ετεροθαλή αδελφό της συνεχίζεται, εκείνη να συνεχίζει ακατάβλητη τον ρόλο της ως πρέσβειρα του brand Ελλάδα, δίνοντας προ oλίγων ημερών τα δικά της tips στην ηλεκτρονική σελίδα Robb Report, σε αποθεωτικό για την Αθήνα άρθρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης