Κρήτη: Θρήνος μετά τον θάνατο του μικρού Νικόλα - Κάμερες ασφαλείας έλεγξαν οι Αρχές

Κρήτη: Θρήνος μετά τον θάνατο του μικρού Νικόλα - Κάμερες ασφαλείας έλεγξαν οι Αρχές

Έρανος για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία - Το χρονικό της τραγωδίας

ekav-
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Άρβη της Κρήτης από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του.

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Άρβη έλεγξαν οι Αρχές που διερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με το cretalive.gr. Την προανάκριση επίσημα διενεργεί το Λιμενικό με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Οι Αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι το άτυχο αγοράκι πνίγηκε, όμως θέλουν να εξαντλήσουν κάθε ενδεχόμενο, όπως επισημαίνει το τοπικό μέσο.

Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν υλικό που να μπορεί να αξιοποιηθεί, χωρίς όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- να προκύπτει κάποιο χρήσιμο στοιχείο. Στην περιοχή υπάρχει περίπτερο με εγκατεστημένο κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο όμως βρίσκεται σε απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.

Το κλίμα στην Άρβη και στα γύρω χωριά είναι βαρύ. Τόσο ο Νικόλας όσο και το μικρό αδερφάκι του που είναι ακόμα μωρό, γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Άρβης την τελευταία 4ετία και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνους.

Έρανος για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, επιθυμία του πατέρα της και της μητέρας του Νικόλα, οι οποίοι ζουν ένα αδιανόητο δράμα, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας, εξ ου η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης.

Σε αυτή έγινε γνωστό πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικος της περιοχής είδε, το Σάββατο (1/6), το παιδί να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30 και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Κάτοικοι του χωριού και περαστικοί έσπευσαν στο σημείο και με τη βοήθεια απινιδωτή και γιατρού, προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιόσια: Δεν χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας ο γιος του ηλικιωμένου που βρέθηκε απανθρακωμένος - Αύριο η δίκη του

Στη Μαγνησία αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

«Το παίρνουν πάνω τους» Σπανούλης και Αντετοκούνμπο για την πρόκριση στο Παρίσι - Συναντήθηκαν για την επιστροφή του Γιάννη στην Εθνική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης