Αλεξανδρούπολη: Άσκηση με περιστατικό ομηρίας υλοποιήθηκε στο αεροδρόμιο - Φωτογραφίες

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό διαχείρισης ύποπτων αντικειμένων με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, άσκηση στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, καθώς και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ε.Κ.Α.Β. Αλεξανδρούπολης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.



Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό διαχείρισης ύποπτων αντικειμένων (παραδιδόμενων αποσκευών) με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δράστη) εντός του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς και υπέρπτησης ΣΜηΕΑ.



Πηγή: evros24


Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα του Σχοινιά - Τι εξετάζουν οι αρχές

Εκκενώθηκε κατάληψη από το στέκι Primavera στο ΑΠΘ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αιματηρό επεισόδιο σε καφετέρια με ναργιλέδες στον Άγιο Παντελεήμονα - Τραυματίστηκε 37χρονος από τη Συρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr