Καιρός: Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος - Πού θα αγγίξει τους 40 βαθμούς

Καιρός: Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος - Πού θα αγγίξει τους 40 βαθμούς

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

MixCollage-05-Jun-2024-05-34-AM-4407
Στο κόκκινο θα παραμείνει και σήμερα ο υδράργυρος με τη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές να δείχνει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώνεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ενισχυθεί ο βοριάς. Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να είναι πρόσκαιρη αφού όπως όλα δείχνουν από την Κυριακή θα έχουμε νέο κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να καταγραφούν σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου καθώς και της Κρήτης.

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μεταξύ των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε την Τρίτη 04/06/2024. To προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C. Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 04/06/2024 έφτασε τους 39.3 °C.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης 04/06/2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 181 από τους 502 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~36%) καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 35 °C ενώ σε 61 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό ~12%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C

Κλείσιμο
202406041700_WEB_daily_max_temp


Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στη Θεσσαλία από 19 έως 37, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 39, στις Κυκλάδες από 19 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 και στην Κρήτη από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά πιθανόν 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2024
Αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024
Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά ηπερωτικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν στα κεντρικά και νότια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 34 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν κυρίως στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο τελευταίος διάλογος του 37χρονου με την 63χρονη στη Χαλκίδα λίγο πριν την σκοτώσει - «Τι κάνεις, σ' αγαπάω» του φώναζε

Ο άδοξος ελληνοτουρκικός έρωτας και ο πρώτος τάκος του Γκιουλέκα στο Survivor - Δείτε βίντεο

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Ανεκδιήγητες δηλώσεις Οικονόμου και άδειασμα από την Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης