Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο 51χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε αλεπού

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του από τα άγρια ζώα να διώκεται για κακούργημα» ανέφερε ο συνήγορος του 51χρονου

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 51χρονος που κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε μία αλεπού σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάτωση ζώου και σήμερα το πρωί απολογήθηκε στην 2η τακτική ανακρίτρια. Ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία κατοίκων της περιοχής που άκουσαν τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, ο 51χρονος πυροβόλησε για να φοβίσει την αγέλη από τις αλεπούδες που κατέβηκαν στον χώρο, στον οποίο έχει τις κότες και τις κατσίκες, όχι με σκοπό να σκοτώσει αλλά για να τις απομακρύνει.

«Η αγέλη από τις αλεπούδες έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές τις τελευταίες ημέρες και, μάλιστα, θανάτωσε κάποιες κότες και κατσίκες του εντολέα μου. Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν μπήκαν στον χώρο για να πνίξουν κατσίκια και ο άνθρωπος πυροβόλησε με την καραμπίνα, την οποία έχει νόμιμα στην κατοχή του, για να τις εκφοβίσει και να φύγουν και όχι για να σκοτώσει. Υπήρχε πυκνή βλάστηση και δεν είχε άμεση ορατότητα, τα σκάγια από την καραμπίνα τραυμάτισαν θανάσιμα την μια αλεπού», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια ειδική διάταξη στον νόμο για τη θανάτωση άγριων ζώων, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις, όπως αυτή του 51χρονου, που άγρια ζώα μπαίνουν στις περιουσίες ανθρώπων προκαλώντας ζημιές και παράλληλα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. «Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του από τα άγρια ζώα να διώκεται για κακούργημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν μέτρα πρόληψης από την πολιτεία έτσι ώστε τα άγρια ζώα να ταΐζονται για να μη κατεβαίνουν χαμηλά και να μπαίνουν σε διάφορες περιοχές και σε περιουσίες ανθρώπων για να αναζητήσουν τροφή.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα βρίσκονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους στον αστικό ιστό, σε διάφορες περιοχές του Νομού, αγριογούρουνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα

Η ιστορία του σπιτιού Κασσελάκη στις Σπέτσες- Πώς έφτασε στα χέρια του μετά από δύο πλειστηριασμούς και μία άκυρη γονική παροχή


Τι είπε ο Μητσοτάκης για το Euro, τα γούρια του και το βίντεο στο TikTok που θα παρουσιάσει μετά τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr