Θεσσαλονίκη: Γιαγιά 15χρονης τσιγγάνας κατήγγειλε τους παππούδες του ανήλικου φίλου της για αρπαγή

Η ανήλικη έφυγε κρυφά από το σπίτι της, στο οποίο μένει με τη γιαγιά της,  για να συναντήσει τον φίλο της, στη Θεσσαλονίκη - «Θέλω να τελειώσει το σχολείο και μετά ας κάμει ότι θέλει» είπε η γιαγιά στο δικαστήριο

Ο έρωτας μεταξύ δύο ανηλίκων τσιγγάνων απασχόλησε το μεσημέρι της Πέμπτης τη δικαιοσύνη με τους παππούδες του αγοριού να κάθονται στο σκαμνί του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι έκρυβαν στο σπίτι τους την 15χρονη εν αγνοία της οικογένειάς της.

Η ανήλικη εξήγησε στους δικαστές ότι έφυγε τα ξημερώματα κρυφά από το σπίτι της, στο οποίο μένει με τη γιαγιά της που έχει την επιμέλειά της, καθώς εκείνη δεν εγκρίνει τον ερωτικό δεσμό που διατηρεί με τον ανήλικο φίλο της. «Έχουμε σχέση εδώ και έναν χρόνο. Έφυγα από το παράθυρο όταν όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν, ήταν 6 το πρωί. Πήγα με τα πόδια για να βρω τον αγαπημένο μου», είπε το κορίτσι, εξηγώντας στους δικαστές ότι οι παππούδες του αγοριού που κατέστησαν κατηγορούμενοι, δεν γνώριζαν ότι πήγε κρυφά στο σπίτι τους.

«Είμαι 15 ετών και η γιαγιά μου δεν εγκρίνει αυτόν τον γάμο γιατί θέλει να τελειώσω το σχολείο, να διαβάζω και να σπουδάσω. Εκείνο το πρωί με αναζητούσε και δεν με έβρισκε, αλλά μόλις πήγε στην αστυνομία παραδόθηκα και είμαι μια χαρά», ανέφερε.

Από τη μεριά της, η γιαγιά του κοριτσιού, η οποία κατήγγειλε τους παππούδες του αγοριού στην αστυνομία, πιστεύοντας ότι έκρυβαν το κορίτσι στο σπίτι τους και ότι οι ανήλικοι κλέφτηκαν κατά το έθιμο των Τσιγγάνων, εξήγησε στους δικαστές ότι μόλις ξύπνησε το πρωί διαπίστωσε ότι η εγγονή της δεν ήταν στο κρεβάτι, ταράχτηκε και ξεκίνησε αμέσως να την αναζητά. «Τρόμαξα, η πόρτα ήταν ανοιχτή, φοβήθηκα ότι την έκλεψαν», είπε.

«Ως γιαγιά του κοριτσιού δεν θέλω να έχει σχέση και να παντρευτεί, δεν θέλω τον γάμο πριν από τα 18 έτη και πριν να τελειώσει το σχολείο, μετά ας κάνει ότι θέλει. Εγώ έχω την φροντίδα της, μένει μαζί μου και της έχω πει ότι μετά τα 18, αν θέλει, ας παντρευτεί», ανέφερε.

Στην απολογία του ο παππούς του αγοριού ανέφερε ότι θεωρεί το κορίτσι εγγονή του, όπως και τον βιολογικό του εγγονό, ενώ μίλησε για έναν μεγάλο έρωτα ανάμεσα στα δύο παιδιά που δεν θα μπορούσε να σταματήσει. «Αγαπιούνται, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν έχουν κλεφτεί μόνο μία φορά, αλλά τέσσερις. Δεν κρατιούνται. Η γιαγιά του κοριτσιού αγχώνεται και κλαίει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν ήξερε πως η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της, κάτι το οποίο υποστήριξε και η δεύτερη κατηγορούμενη.

Οι παππούδες του αγοριού, μετά και από την κατάθεση της ανήλικης και της γιαγιάς της, απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία και κρίθηκαν αθώοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.



Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα

Η ιστορία του σπιτιού Κασσελάκη στις Σπέτσες- Πώς έφτασε στα χέρια του μετά από δύο πλειστηριασμούς και μία άκυρη γονική παροχή


Τι είπε ο Μητσοτάκης για το Euro, τα γούρια του και το βίντεο στο TikTok που θα παρουσιάσει μετά τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr