Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται

Πιλοτική λειτουργία προγράμματος αποστολής φαρμάκων με drones ανέδειξε την ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

Την τεχνολογία αξιοποιεί το Υπουργείο Υγείας για να διευκολύνει την πρόσβαση των νησιωτών σε υπηρεσίες Υγείας. Η έλλειψη φαρμάκων ή ακόμη και φαρμακείου σε περιπτώσεις πολύ μικρών νησιών βρίσκει λύση μέσω της αποστολής απαραίτητων σκευασμάτων με drones. Με τον ίδιο τρόπο θα διακινείται και βιολογικό υλικό, με σκοπό να παραπεμφθεί για εξετάσεις, όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στα νησιά.

«Φάρμακα με drone μπορούμε να στέλνουμε. Φάρμακα με drone μπορούμε και ήδη το δοκιμάζουμε αυτό στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στο 5ο Συνέδριο του ygeiamou.gr, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της στην Υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε τους τομείς που η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι χρήσιμη, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Ως παράδειγμα ανέφερε τις αεροδιακομιδές που δεν είναι δυνατόν να γίνουν μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. «Θα χρειαστεί να πας να τον πάρεις τον ασθενή αυτόν, αν είναι κάτι επείγον, και να τον φέρεις σ’ ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

H Σάλμα Χάγιεκ φωτογραφήθηκε στα 57 της με μαγιό, σε ίδια πόζα με το 1999 και αποθεώθηκε

Τέλος από το Περιστέρι ο Βασίλης Σπανούλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr