Ρόδος: Στο αυτόφωρο ο νόμιμος εκπρόσωπος του beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα - Πρόστιμο 28.560 ευρώ

Ρόδος: Στο αυτόφωρο ο νόμιμος εκπρόσωπος του beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα - Πρόστιμο 28.560 ευρώ

Νωρίς το πρωί ο χώρος σφραγίστηκε, λίγο αργότερα έγινε νέο πάρτι πίσω από τις κορδέλες - Μέχρι την Κυριακή θα πρέπει η επιχείρηση να απομακρύνει όλες τις παράνομες κατασκευές - Πρόστιμο 28.560 ευρώ

rodos-santa-marina-xr
Από το αυτόφωρο πέρασε το μεσημέρι της Παρασκευής (7.6.2024), ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης με το beach bar που είχε βγάλει παράνομα ξαπλώστρες στη θάλασσα και μεταλλικές κατασκευές στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, που σφραγίστηκε το πρωί της Παρασκευής. Πάρτι τα οποία συνεχίστηκαν ακόμη και λίγες ώρες μετά τη σφράγιση του χώρου, με τους πελάτες και τους εργαζόμενους να κόβουν τις περιοριστικές κορδέλες...

Ο νόμιμος εκπρόσωπος κρατείται και πρόκειται να δικαστεί αύριο το μεσημέρι, ενώ στην επιχείρηση επιδόθηκε πρόστιμο 28.560 ευρώ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1tx1tsfp6qp)


Κλείσιμο
Η αυτόφωρη διαδικασία ενεργοποιήθηκε από την εισαγγελία, μετά την παραβίαση της σφράγισης με την αφαίρεση από την επιχείρηση της σήμανσης (κορδέλες) που είχε τοποθετήσει σήμερα το πρωί η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του Υπουργείου Οικονομικών και η Ελληνική Αστυνομία και απαγόρευε την πρόσβαση εντός του χώρου και την άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας.

rodos-santa-marina__2_


Παράλληλα, σήμερα επιδόθηκε στην επιχείρηση και το πρόστιμο των 28.650 ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο τετραπλάσιο του ποσού που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο, εάν είχε συνάψει σύμβαση.

Ο χώρος παραμένει σφραγισμένος και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αύριο μεταβαίνει στο νησί η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια για συνέχιση του συντονισμού με τις τοπικές αρχές.

rodos-santa-marina__1_


Επόμενα βήματα

Πλέον, η επιχείρηση καλείται με ευθύνη της να απομακρύνει όλες τις παράνομες ξαπλώστρες και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών μέχρι την Κυριακή το πρωί. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο θα διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για εκτέλεση του.

rodos-santa-marina__3_


Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πιστοποίησης της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, την ΕΛΑΣ και την ΑΑΔΕ σε λιγότερο από 48 ώρες. Ήδη, προχθές το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας. Στην συνέχεια προχώρησαν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία και η σφράγιση του χώρου όπου έγινε παράνομη κατάληψη είναι ανεξάρτητη της απόφασης του δήμου Ρόδου για σφράγιση όλης της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί στις 20 Ιουνίου.

rodos-santa-marina__4_
rodos-santa-marina__5_
rodos-santa-marina__6_
rodos-santa-marina__7_
rodos-santa-marina__8_



Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης