Ισθμός: Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Θα γκρεμίσουν τη γέφυρα κοντά στον Ισθμό, δείτε που εκτρέπει την κυκλοφορία η Τροχαία

Ισθμός: Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Θα γκρεμίσουν τη γέφυρα κοντά στον Ισθμό, δείτε που εκτρέπει την κυκλοφορία η Τροχαία

112 στους οδηγούς στη εθνική οδό - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα - Στο ρεύμα προς Κόρινθο εκτροπή στον κόμβο Λουτρακίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

vytioforo-3

Ανατροπή βυτιοφόρου, που μετέφερε βενζίνη, σημειώθηκε την Παρασκευή (7/6) στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού.

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις.

Η φωτιά στο βυτιοφόρο έχει κατασβεστεί ήδη πλήρως, αν και ήταν δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου (5)



Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

vytioforo-1
Κλείσιμο



Πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή.

vytioforo-3



Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισοδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (4)

gr-alert-0
Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (3)

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (2)

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου (1)




Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Εκτός από την εθνική έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

korinthos-vytioforo-1



Διακοπές της κυκλοφορίας - Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε και στα δύο ρεύματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων είναι σε ισχύ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην παλαιά Εθνική στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορια των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο (ουρά περίπου 3χλμ) τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα απελευθερώνονται σταδιακά με εκτροπή στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι - παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

traffic-3



Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των μηχανικών.

Στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα γίνεται αναστροφή των εγκλωβισμένων (ουρά περίπου 1 χλμ). Το συγκεκριμένο ρεύμα πρόκειται να ανοίξει σε λίγη ώρα καθώς σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες η αερογέφυρα.

traffic-1



Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Τροχαίας: Στο ρεύμα προς Κόρινθο άρση των εκτροπών: 1) διόδια Ελευσίνας, 2) διόδια Καλαμακίου, 3) Αγίους Θεοδώρους. Τα οχήματα θα εξέρχονται στον κόμβο Λουτρακίου και θα εισέρχονται στον κόμβο Επιδάυρου.

Παλαιά Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. 2) Άρση της εκτροπή στον κόμβο Κινέττας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος της διοδίων Ελευσίνας με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα.

7 Ιουνίου 2024
Ισθμός: Τρομακτική έκρηξη μπροστά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ



Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο είναι δύσκολο καθώς η βενζίνη έχει χυθεί στο οδόστρωμα. 



korinthos-0004
korinthos-0005
korinthos-0006
korinthos-0007



korinthos-0001
korinthos-0002
korinthos-0003
korinthos-m


Εξερράγη βυτιοφόρο στον Ισθμό

7 Ιουνίου 2024

Έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό





Η φωτιά είχε επεκταθεί και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου. 

Πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, με τις φλόγες να μαίνονται.


korinthos-002
korinthos-001
korinthos-003
korinthos-004


Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης