ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίκαλα: Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου - Ραγδαία η εξάπλωσή του

Τρίκαλα: Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου - Ραγδαία η εξάπλωσή του

«Το ζητούμενο είναι να παραδοθεί η πισίνα χωρίς πρόβλημα και ανασφάλεια για τους κολυμβητές», λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης

Pisina
Μια ιδιαίτερα άσχημη τροπή επιφύλασσαν οι τελευταίοι έλεγχοι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων μιας και απέδειξαν ότι και η μικρή και η μεγάλη πισίνα έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο!

Για το θέμα μίλησε στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ο οποίος ανέφερε ότι ο σταφυλόκοκκος αναπτύχθηκε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. «Κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα ελέγχους. Ο πρώτος δεν έδειξε κάτι, ο δεύτερος ωστόσο που έγινε χθες Παρασκευή, έδειξε ότι και οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο» είπε.

Η διαδικασία που ξεκίνησε είναι αυτή της απολύμανσης. Και αν στη μικρή πισίνα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα – εξάλλου κάθε Σαββατοκύριακο η μικρή πισίνα αδειάζει καθαρίζεται και ξαναγεμίζει- η μεγάλη δεν είναι βέβαιο πότε θα παραδοθεί προς χρήση.

«Το ζητούμενο είναι να παραδοθεί η πισίνα χωρίς πρόβλημα και ανασφάλεια για τους κολυμβητές» τόνισε ο κ. Λάππας.


Το θέμα είναι βέβαια αρκετά σοβαρό. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί με τεράστια επιβάρυνση υποδεχόμενο καθημερινά τα μέλη των αθλητικών συλλόγων και πολίτες κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του νομού Τρικάλων, μιας και είναι το μόνο σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, έχει ελλείψεις όπως για παράδειγμα χλωροποιητή με την κρίσιμη διαδικασία της χλωρίωσης να γίνεται μερικώς «με το χέρι». Μπορεί αυτό να συντέλεσε και στην τόσο απότομη ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου;

Ο κ. Λάππας δεν το επιβεβαιώνει αλλά δεν το αποκλείει κιόλας. Ωστόσο, το μηχάνημα του χλωροποιητή που αρκετές φορές έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί κοστίζοντας 40-50 χιλιάδων ευρώ περίπου και τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προμηθευτεί σύντομα.

Από εκεί και πέρα, πάρα πολλά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες των αθλητικών συλλόγων βρίσκονται σε αναστάτωση. Από τη μία το θέμα δημόσιας υγείας που τους κάνει να αισθάνονται ανασφάλεια, από την άλλη τα κολυμβητικά μαθήματα που μοιραία χάνουν ενώ μάλιστα προετοιμαζόταν αυτό το διάστημα για αγώνες έρχονται να αναδείξουν ότι πλέον είναι απαράδεκτο να λειτουργεί μόλις ένα κολυμβητήριο σε ολόκληρο νομό.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μην έρθετε νωρίς και μην πιείτε πολύ αλκοόλ» - Οι συμβουλές για την αποφυγή δυσφορίας λόγω ζέστης στους Coldplay

Απομακρύνθηκαν οι ξαπλώστρες στη θάλασσα και οι μεταλλικές κατασκευές από το beach bar στη Ρόδο – Δείτε βίντεο


Αμερικανός YouTuber αντιμέτωπος κάθειρξη έως 10 ετών γιατί «γάζωσε» Lamborghini με πυροτεχνήματα από ελικόπτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης