Σύμη: Είπα στον καμεραμάν «δεν τραβάς φωτογραφίες, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;», λέει ο δήμαρχος

Σύμη: Είπα στον καμεραμάν «δεν τραβάς φωτογραφίες, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;», λέει ο δήμαρχος

«Επιστρέφοντας από τη βάρκα, εντοπίσαμε τρία αντικείμενα και εν συνεχεία τον άνθρωπο που πιθανότατα ψάχναμε» είπε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας

sumh-arthrou-05
Νεκρός εντοπίστηκε ο Βρετανός παρουσιαστής Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη στη Σύμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία πάνω σε βράχια. Τη σορό διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

«Είπα στον cameraman "δεν τραβάς (φωτογραφίες-βίντεο), μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;"»

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κατάφερε να διασχίσει, σε συνθηκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε – άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Η σορός του εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο, μερικά μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Η Πυροσβεστική είχε δώσει το συγκεκριμένο σημείο για έρευνα και μαζί με έναν cameraman αποφασίσαμε να τραβήξουμε πλάνα από την περιοχή, προσεγγίζοντας από θαλάσσης με μια βάρκα. Είπα στον cameraman να τραβήξει με την κάμερα, μήπως προκύψει κάποιο στοιχείο που δεν μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι. Επιστρέφοντας από τη βάρκα, εντοπίσαμε τρία αντικείμενα και εν συνεχεία τον άνθρωπο που πιθανότατα ψάχναμε». 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1vdqxgtg909)

Υπενθυμίζεται ότι τη σορό εντόπισαν πρώτοι ο δήμαρχος της Σύμης μαζί με μία ομάδα δημοσιογράφων που έκαναν περιπολία στις ακτές του νησιού.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κάποια στιγμή η κάμερα εντόπισε ένα «αντικείμενο» μερικά μέτρα από την παραλία. Όταν έκαναν «ζουμ» στην εικόνα, είδαν να γυαλίζει κάτι σαν ρολόι. Πλησιάζοντας προς το σημείο εντόπισαν τη σορό του Μόσλεϊ σε ύπτια θέση, λίγα μέτρα από τον φράκτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σορός φέρει μόνο ένα τραύμα στο κεφάλι. Αυτήν την ώρα αναμένεται ιατροδικαστης οποίος μεταφέρεται με πλωτό του Λιμενικού από τη Ρόδο.

Το χρονικό

Ο Μόσλεϊ, η 62χρονη σύζυγός του, και ένα φιλικό τους ζευγάρι, είχαν ταξιδέψει στη Σύμη την Τρίτη, για να περάσουν μία εβδομάδα διακοπών.

Την Τετάρτη, οι τέσσερις τους πήραν ένα καραβάκι και πήγαν για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σε έναν κόλπο σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας με τα πόδια από την Ανω Σύμη, έναν από τους δύο οικισμούς της Χώρας του νησιού.

Ο Μόσλεϊ δεν ακολούθησε την παρέα με το καραβάκι, προτίμησε να επιστρέψει από την παραλία περπατώντας –να σημειωθεί ότι δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο–, μια μέρα που όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Άμεσα κλήθηκε στο σημείο το Λιμενικό, για να σφραγίσει τον χώρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες - Πού και πώς ψηφίζουμε

Στους 37 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος - Πότε έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης