Αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής έλαβαν δύο τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Τί σημαίνει η αντιστοίχιση με τις Πολυτεχνικές Σχολές

Ισότιμα με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής θεωρούνται πλέον δύο τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Άρθρου 66, δύο τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ έλαβαν αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Αφού εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι απόφοιτοι του Τμήματος θα μπορούν πλέον να εγγραφούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), οπότε και θα αποκτούν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως ισχύει με τους αποφοίτους των Πολυτεχνικών Σχολών.

Αντιστοιχία με Πολυτεχνικές Σχολές σε τμήματα του ΠΑΔΑ

Πρόσφατα, αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής έλαβαν έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής.
Ειδικότερα, είναι τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών.
Στην παρούσα φάση, η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί για το τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών με έναρξη ισχύος της αντιστοίχισης, την 24η Ιουλίου 2020. Κατά την ημερομηνία αυτή, αποφοίτησε ο πρώτος φοιτητής από το εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Τί σημαίνει η αντιστοίχιση με τις Πολυτεχνικές Σχολές

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των ανωτέρω τμημάτων του ΠΑΔΑ και του ΕΛΜΕΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και θα αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα αντίστοιχα με εκείνα των αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών.
Υπενθυμίζεται, ότι για να συμβεί αυτό, είχε προηγηθεί η ‘αναβάθμιση’ των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των Πολυτεχνικών Σχολών ενώ η φοίτηση σε ΠΑΔΑ και ΕΛΜΕΠΑ στα προαναφερθέντα τμήματα είναι πενταετής.

Ενόψει της ανακοίνωσης των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2024 και της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων στη συνέχεια, η άποψη έμπειρων συμβούλων σταδιοδρομίας είναι πως πρόκειται για ‘μία ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσουν οι υποψήφιοι να πάει χαμένη’. «Αν όχι φέτος, από του χρόνου οπωσδήποτε, οι βάσεις των συγκεκριμένων σχολών θα ‘εκτοξευτούν’, εφόσον αποκτούν ισοτιμία με Πολυτεχνικές Σχολές. Επομένως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το να συμπεριλάβουν τις επιλογές αυτές στο μηχανογραφικό τους και να μην τις ‘υποτιμήσουν’», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοί είναι οι 21 Έλληνες που εκλέγονται ευρωβουλευτές - Δείτε τους σταυρούς που πήραν

Εκτός όλων των στόχων ο Κασσελάκης: Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

Δυσαρέσκεια Τεντόγλου κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην απονομή του χρυσού - Δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr