Το πρόγραμμα που σε προετοιμάζει για το μέλλον που ονειρεύεσαι

Το πρόγραμμα που σε προετοιμάζει για το μέλλον που ονειρεύεσαι

Το Youth Empowered και το HoReCa Empowered από την Coca Cola 3Ε στοχεύει στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων της νέας γενιάς και στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών της καφεστίασης.

kedriki_Youth_new

Sponsored content

Οι ανάγκες της αγοράς εργασίας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως οι τεχνολογικές εξελίξεις, η κατάσταση της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, οι συνέπειες της πανδημίας κ.α. Είναι λογικό λοιπόν να γίνεται συχνά λόγος για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα ή να τονωθούν κάποιοι κλάδοι της οικονομίας ώστε να υπάρξει ισορροπία και ανάπτυξη. Ορισμένες εταιρείες αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη και επιχειρούν να καλύψουν την καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας τα μέσα για το κοινό καλό. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το οποίο υλοποιείται εδώ και επτά χρόνια, με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας που δίνει στους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν στον εργασιακό στίβο. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της νέας γενιάς σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, και βασίζεται σε δύο πυλώνες: στην ενδυνάμωση/ενίσχυση της νέας γενιάς μέσω του Youth Empowered, και στη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου καφεστίασης μέσω του HoReCa Empowered.


Πώς να κατακτήσεις την αγορά εργασίας
Για το 2024 το Youth Empowered έχει ξεκινήσει ήδη από τις 27 Μαΐου να πραγματοποιεί το νέο κύκλο online σεμιναρίων, με στρατηγικό συνεργάτη τη Socialinnov. Ο εκπαιδευτικός στόχος των σεμιναρίων είναι να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους επάνω στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Youth_Empowered_POSTS-06

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 27 Ιουνίου 2024 όταν και θα ολοκληρωθούν τα live digital σεμινάρια, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τις 6 θεματικές του προγράμματος Youth Empowered:

• Εισαγωγή στις βασικές αρχές των Agile μεθοδολογιών

• Σχεδιασμός εντυπωσιακών επαγγελματικών παρουσιάσεων με χρήση του Canva

• Αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία με χρήση του Copilot Microsoft 365

• Εξερεύνηση της περιπέτειας προγραμματισμού στο σύμπαν του Minecraft

• Ανάδειξη της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης

• Ενίσχυση της ικανότητας αφήγησης ιστοριών στα Social Media για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας

Σε αυτόν το νέο κύκλο σεμιναρίων εντάσσονται επιπλέον και ειδικά σχεδιασμένες θεματικές από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, με αντικείμενο τη σωστή προετοιμασία ενός βιογραφικού, συμβουλές και τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας κ.α. με εισηγητές στελέχη της εταιρείας, τα οποία διαθέτουν πολύτιμες γνώσεις, και μακρά εμπειρία στην αγορά εργασίας, ώστε να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τους νέους στα επαγγελματικά τους βήματα.

Μετά το τέλος των σεμιναρίων του Youth Empowered όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν δωρεάν τη θέση τους εδώ, δηλώνοντας ποιο ή ποια σεμινάρια επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Youth_Empowered_POSTS-05

Γίνε ο specialist που ονειρεύεσαι
Σχετικά με τον δεύτερο πυλώνα που αφορά τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου καφεστίασης, η πλατφόρμα Empowered της Coca Cola 3E συμπληρώνεται από το HoReCa Empowered. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία για να στηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του κλάδου της καφεστίασης για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, και συνακόλουθα, για ένα πιο δυνατό και διαρκώς εξελισσόμενο HoReCa.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να αναδείξει τις συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος. Έτσι, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2024, το HoReCa Empowered ταξίδεψε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ιωάννινα. Σε κάθε πόλη, μεγάλες επιχειρήσεις HoReCa φιλοξένησαν τις εκπαιδεύσεις του προγράμματος στις εγκαταστάσεις τους και συμμετείχαν ενεργά. Στα σεμινάρια έδωσαν δυναμικό παρόν περισσότεροι από 12 brand ambassadors οι οποίοι έδωσαν με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το πάθος τους νέα οπτική και να ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν την σταδιοδρομία που έχουν ονειρευτεί στον κλάδο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Τα φετινά masterclasses σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.800 αιτήσεις, και πάνω από 700 νέοι επαγγελματίες μυήθηκαν στα μυστικά των barista και των bartenders.
Ένα από τα μεγαλύτερα highlights του φετινού του HoReCa Empowered ήταν οι 35 υποτροφίες που δόθηκαν στο Specialty Coffee Association (SCA) για τον Καφέ και στο WSPC για τα Spirits.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης