Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει ο 24χρονος, μέλος της συμμορίας του «Έλληνα» - Καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας

Ο 24χρονος διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και οπλοφορία

Υπό κράτηση παραμένει ο 24χρονος αλλοδαπός, μέλος της συμμορίας του ελληνικής καταγωγής Σουηδού, Μίκαελ Τενέζος, γνωστού και ως «Greken» ή «Ελληνας», που καταζητείται από τις δικαστικές αρχές της Σουηδίας για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο και τέλεση διαφόρων εγκλημάτων.

Πρόκειται για Σουηδό υπήκοο, με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, καθώς υπήρχαν πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία. Η σύλληψη του νεαρού έγινε ύστερα από συνεργασία με τις σουηδικές αρχές και την υποστήριξη της Europol.

Ο 24χρονος διώκεται, κατά τις Σουηδικές Αρχές, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και οπλοφορία, πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν σε περιοχή νότια της Στοκχόλμης και φαίνεται να συνδέονται με τον «πόλεμο» δύο αντίπαλων συμμοριών. Οι πράξεις για τις οποίες οι Σουηδοί ζητούν την έκδοσή του διαπράχθηκαν σε διάφορα διαστήματα από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Γενάρη του τρέχοντος έτους.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται -σύμφωνα με έγγραφα Δικαστηρίου της Νότιας Στοκχόλμης- ότι υποκίνησε ή συνέδραμε σε απαγωγές, εκβιάσεις και άγρια βασανιστήρια, οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να αποφανθεί, το επόμενο διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών για το σουηδικό αίτημα. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την έκδοση του στην Σουηδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκληματική οργάνωση στην οποία φέρεται να ανήκει και ο 24χρονος, ελληνικής καταγωγής, Σουηδός, ευθύνεται, κατά τις αρχές της Σουηδίας, για τη δολοφονία ενός Σουηδού καλλιτέχνη της ραπ μουσικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Ρυθμιστές τα Μαθηματικά και η Έκθεση

Ευρωεκλογές 2024: Ποια είναι η άγνωστη Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη με την Ελληνική Λύση

Ευρωεκλογές 2024: Παγωμάρα στον διεθνή Τύπο για την απόφαση Μακρόν για εκλογές μετά τη συντριβή από τη Λεπέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr