Θεσσαλονίκη: Κοκκίνισαν και φέτος τα νερά σε παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού

Δεν πρόκειται για μόλυνση, επισημαίνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού

Ένα φαινόμενο που πασρατηρείται συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτό των κόκκινων νερών έκανε και φέτος την εμφάνισή του σε παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού, κοντά στη Θεσσαλονίκη.

«Έχει παρατηρηθεί κι άλλες χρονιές. Είναι αποτέλεσμα φυσικής διεργασίας της θαλάσσιας Ποσειδωνίας, όπου σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν αυτό το φαινόμενο» δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θόδωρος Τζέκος.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται κυρίως τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, μαζί με το βοριαδάκι, διοχετεύει και μια δυσοσμία στην ατμόσφαιρα.



Δεν πρόκειται για μόλυνση

Στο ενδεχόμενο τα νερά να έχουν μολυνθεί, ο κ. Τζέκος είπε χαρακτηριστικά πως «πραγματοποιούνται έλεγχοι των νερών, δεν υπάρχει κάποιο εργοστάσιο, κάποια μονάδα στην ακτογραμμή μεταξύ Περαίας - Αγίας Τριάδας για τυχόν λήμματα».

Πέντε Γαλάζιες Σημαίες

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θερμαϊκού βραβεύτηκε για το 2024 με 5 Γαλάζιες Σημαίες. Πρόκειται για τις παραλίες: Αγία Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, Ν. Μηχανιώνα- Τουρμπάλι, Νέοι Επιβάτες, Περαία- Κοχύλι και Περαία-Πλατεία Μνήμης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μα τι κάνει;» - Παγωμάρα στον διεθνή Τύπο για την απόφαση Μακρόν για εκλογές μετά τη συντριβή από τη Λεπέν

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών - Ρυθμιστές τα Μαθηματικά και η Έκθεση


Συνταξιούχος κτηνοτρόφος, ετών 76: Ποια είναι η άγνωστη Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr