Πανελλήνιες 2024: 17 καθηγητές διαφωνούν με την επίλυση θέματος στη Βιολογία - Ζητούν αναβαθμολόγηση των γραπτών

Πανελλήνιες 2024: 17 καθηγητές διαφωνούν με την επίλυση θέματος στη Βιολογία - Ζητούν αναβαθμολόγηση των γραπτών

Aν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία

viologia-panellinies12
Αναστάτωση έχει προκληθεί στις οικογένειες των υποψηφίων των Πανελλαδικών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, ύστερα από τη διατύπωση ενστάσεων εκ μέρους 17 καθηγητών Βιολογίας.

Συγκεκριμένα, αν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1 της Βιολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία.

Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται την αφαίρεση 4 μονάδων από τα γραπτά των υποψηφίων, οπότε οι 17 εκπαιδευτικοί, που εντόπισαν το πρόβλημα, θεωρούν πως πρέπει να γίνει αναθεώρηση στην οδηγία που έχει σταλεί στα λύκεια και κατ’επέκταση αναβαθμολόγηση των γραπτών. Ο καθηγητής Βιολογίας κ. Δημήτρης Βερβερίδης, αξιολογεί ως «άδικη» την αφαίρεση των 4 μονάδων από τα γραπτά των μαθητών, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δεύτερο τρόπο επίλυσης του θέματος Δ1.

Ειδήσεις σήμερα:

Πύργος: Νεκρή, μαχαιρωμένη στον λαιμό βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί - Ομολόγησε 37χρονος

Ευρωεκλογές 2024 - Politico: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την κάλπη - Συντριβή Μακρόν, ακροδεξιά και Ευρωβουλή

Ευρωεκλογές 2024: Συγκινημένος ο Κύπριος YouTuber Φειδίας που βγήκε ευρωβουλευτής - «Δεν το πιστεύω, αγαπώ σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης