«Περσέας»: To νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού – Έγινε η τελετή ονοματοδοσίας παρουσία Σακελλαροπούλου

Είναι το πέμπτο πλοίο που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό ο Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας: Παράκληση Νίκου Δένδια προς τους Έλληνες εφοπλιστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα

Η τελετή για την ονοματοδοσία και την ένταξη στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» δωρεά του πλοιοκτήτη και υποναυάρχου επί τιμή Πάνου Λασκαρίδη, πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι το πέμπτο πλοίο που δωρίζει στο Π.Ν. ο Πάνος Λασκαρίδης μετά από το Εκπαιδευτικό Πλοίο «ΚΥΚΝΟΣ» και άλλων τριών Γενικής Υποστήριξης «ΆΤΛΑΣ» «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ» πρόκειται για τη δωρεά του πέμπτου και μεγαλύτερου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Διαθέτει υβριδική πρόωση ήτι θερμική μηχανή και ηλεκτροπρόωση, με την οποία μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων καθώς και ισχυρές ηλεκτρογεννήτριες οι οποίες μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ισχύ 11 ΜW συνολικά. Το μήκος του είναι 105 μέτρα, τα πλάτος 24 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Ρωσία: 29χρονη και 37χρονη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 63χρονο όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους

Αρχίζει ο τριήμερος καύσωνας - Με τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο το Δημόσιο, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr