Ζακ Κωστόπουλος: Στις 10 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου για τους δύο κατηγορούμενους

«Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο» φώναξε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου όταν άκουσε την έδρα

Σε υψηλούς τόνους «έκλεισε» σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι συγγενείς μάλιστα του θύματος ανέμεναν σήμερα από το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφασή του για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, κάτι που όμως δεν έγινε.

«Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο», φώναξε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου όταν άκουσε την έδρα να ενημερώνει πως θα εκφωνήσει την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων στις 10 Ιουλίου.

Μάλιστα, λόγω της έντασης οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια και ο μεσίτης φυγαδεύτηκαν από το δικαστήριο ενώ φίλοι θύματος φώναζαν συνθήματα όπως «Δολοφόνοι» και «η Τζάκι ζει τσακίστε τους ναζί».

Να σημειωθεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχους τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και είχε επιβάλλει κάθειρξη δέκα ετών στον καθένα.

Περίπου δύο μήνες μετά την καταδίκη του ο μεσίτης είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ενώ ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκεται σε κατ’ οικον περιορισμό.

Σε προηγούμενη, πάντως, συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι όπως και πρωτόδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Πού είναι κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ευχαριστώ, πώς έγινε αυτό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr