Καιρός: Οι 5 περιοχές στην Αττική που «ψήθηκαν» σήμερα, πού είχαμε 41άρια στη χώρα - Δείτε χάρτη

Καιρός: Οι 5 περιοχές στην Αττική που «ψήθηκαν» σήμερα, πού είχαμε 41άρια στη χώρα - Δείτε χάρτη

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.7 βαθμούς Κελσίου - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

zesti
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη 11/6, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.7 βαθμούς Κελσίου, ενώ 146 από τους 509 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Τέλος οι 5 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες στην Αττική είχαν ως εξής: Παλλήνη - 40.1 °C, Φυλή/Άνω Λιόσια - 40.1 °C, Σπάτα - 39.9 °C, Βλυχάδα - 39.6 °C και Κορυδαλλός - 39.6 °C. Σημειώνεται ωστόσο, ότι στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής (Φάληρο, Άλιμος, Άγιος Κοσμάς, Σούνιο) οι μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 34 °C.

meteo
Κλείσιμο


Τι καιρό θα έχει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Τετάρτη 12/6

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4, στα νότια θαλάσσια 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στην ανατολική Στερεά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 13/6

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 ενώ στο νοτιοανατολικό βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς ενώ τοπικά στη Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 14/6

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται προς τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά-βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αναλυτικότερα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 15/6

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη σχεδόν την χώρα.

Ο καιρός την Κυριακή 16/6

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Βίντεο: Η στιγμή που η Βασιλική μπαίνει στο αυτοκίνητο του δολοφόνου

Καύσωνας: Τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα - Πότε απαγορεύεται το delivery, πού υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας

Guardian: Χιλιάδες παιδιά από την Αφρική έχουν πέσει θύματα άγριας κακοποίησης από διακινητές κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης