ERGO My Home BnB: Το ασφαλιστικό πρόγραμμα βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίας που κάνει τη διαφορά

ERGO My Home BnB: Το ασφαλιστικό πρόγραμμα βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίας που κάνει τη διαφορά

Για ιδιοκτήτες, φιλοξενούμενους, αλλά και για το ίδιο το κατάλυμα, υπάρχει ένα προσεχτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που έχει προβλέψει και προφυλάσσει από κάθε διάφορους μικρούς ή μεγάλους κινδύνους.

Bnb_1354237603__1_

 Sponsored Content

Εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, όσο και για τους ντόπιους που αναζητούν κάποιο κατάλυμα για τις διακοπές τους, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Με την πάροδο του χρόνου, οι σχετικές πλατφόρμες αυξήθηκαν και οι επιλογές πολλαπλασιάστηκαν, προς χάριν όχι μόνο όσων ταξιδεύουν αλλά και των ιδιοκτητών που εκμισθώνουν κατοικίες, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το πιο ακριτικό νησί, και βλέπουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνολικά έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα εκτιμώνται σε περίπου τρεισήμισι δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι θετικές συνέπειες στην εστίαση, το λιανεμπόριο, τις μεταφορές κ.λπ. τότε το νούμερο αυτό αυξάνεται κατά πολύ.    

Με τον ίδιο τρόπο που επεκτείνεται η κουλτούρα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η οποία σύμφωνα με έρευνες κατέχει το 20% των συνολικών διανυκτερεύσεων στη χώρα μας, έτσι επεκτείνονται και οι ασφαλιστικές λύσεις. Αυτές προσφέρουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες αφενός να προστατεύσουν την περιουσία τους και αφετέρου να καλυφθούν με ασφάλιση αστικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, τα ασφαλιστικά προγράμματα βραχυχρόνιας μίσθωσης περιλαμβάνουν απαραίτητες καλύψεις οι οποίες καλύπτουν τον ιδιοκτήτη - εκμισθωτή, τον φιλοξενούμενο - ενοικιαστή και ασφαλώς, το οίκημα.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης του οικοδεσπότη παρέχει σημαντική ασπίδα προστασίας σε αυτόν, σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με ένα απρόβλεπτο γεγονός. Π.χ. το ατύχημα ενός φιλοξενούμενου μέσα στο σπίτι από ένα γλίστρημα στη μπανιέρα, μια φωτιά από βραχυκύκλωμα του κλιματιστικού, υλικές ζημιές από διάφορες αιτίες κ.ά.

Bnb_1176793509__1_

Με το κατάλληλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο ιδιοκτήτης μεταφέρει τον κίνδυνο στην ασφαλιστική εταιρεία για τυχόν αποζημιώσεις στον μισθωτή, ενώ απολαμβάνει και νομικής προστασίας. Η δεύτερη κατηγορία καλύψεων αφορά ό,τι περιλαμβάνει την ασφάλιση της ίδιας της κατοικίας αλλά και του περιεχομένου της από ζημιές που μπορούν να προκληθούν από σεισμό, πλημμύρες, φωτιά, βραχυκύκλωμα, διαρρήξεις κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ERGO Ασφαλιστική, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ιδιοκτητών, παρέχει ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό προϊόν, που καλύπτει κάθε μικρό ή μεγάλο κίνδυνο για κατοικίες που λειτουργούν υπό καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το πρόγραμμα ERGO My Home BnB αποδεικνύει την υψηλή τεχνογνωσία της ERGO, η οποία με πάνω από τρεις δεκαετίες παρουσίας στην Ελλάδα κατανοεί τόσο τις ανάγκες των ιδιοκτητών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης όσο και τις υποχρεώσεις τους, προσφέροντας πλήρη προστασία για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επένδυσή τους.

Το ERGO My Home BnB συνδυάζει καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης, με βασική προϋπόθεση το οίκημα να διατίθεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ενδεικτικά, το ασφαλιστικό πρόγραμμα καλύπτει ζημιές από φωτιά, κεραυνό, καπνούς, τρομοκρατικές ενέργειες, εκρήξεις συσκευών και εγκαταστάσεων, πτώση αεροσκαφών, κλοπή και ζημιές μετά από διάρρηξη και ληστεία, θραύση κρυστάλλων, υαλοπινάκων και καθρεφτών. Καλύπτει επίσης ζημιές από όλα τα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι), διάρρηξη σωληνώσεων και εγκατάστασης αποχέτευσης, φθορές από κακόβουλες βλάβες, πρόσκρουση οχήματος στο σπίτι, πτώση δέντρων και στύλων από τυχαία αίτια, έξοδα άντλησης υδάτων ακόμη και τις ζημιές που μπορούν να προκληθούν στην πισίνα ή στον κήπο.

Bnb_1367208496__1_
Κλείσιμο

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει κάλυψη απώλειας ενοικίων σε περίπτωση που η κατοικία δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω ζημιάς. Περιλαμβάνει, επίσης, ασφάλιση Αστικής Ευθύνης (για σωματικές βλάβες σε τρίτους, υλικές ζημιές σε ξένη περιουσία, αστική ευθύνη προς ενοίκους) και Νομική Προστασία για δικαστικά έξοδα και δικηγορικά τέλη. Με την άμεση αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς και τη δυνατότητα εξατομίκευσης της ασφαλιστικής αξίας, το πρόγραμμα κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία της αγοράς.

Με προγράμματα όπως το ERGO My Home BnB, η ERGO Ασφαλιστική έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη στήριξη του κλάδου του τουρισμού και της φιλοξενίας, αλλά και την ικανότητά της να προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες τόσο των ιδιοκτητών όσο και των ταξιδιωτών, για μια όμορφη και ξέγνοιαστη παραμονή στη χώρα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για κανέναν. Αν είστε ιδιοκτήτης ή δραστηριοποιείστε επαγγελματικά στη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικίας αξίζει να ανακαλύψετε το πρόγραμμα αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της ERGO ή να επισκεφθείτε το site της ERGO στο www.ergohellas.gr.  

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης