Εκδήλωση για το Έπος του ΄40

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και τις ηρωικές σελίδες που έγραψε ο ελληνικός στρατός...

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και τις ηρωικές σελίδες που έγραψε ο ελληνικός στρατός στα βουνά της Αλβανίας, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο Έλενας Καντάρη, πραγματοποιούν εκδήλωση – αφιέρωμα για το Έπος του ΄40, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις επτά το απόγευμα.

Το πρώτο μέρος του Αφιερώματος περιλαμβάνει δύο ομιλίες. Η πρώτη είναι του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός και κορυφαίος Φιλόσοφος του 20ου αιώνα και μιλάει για τις ημέρες εκείνες που έζησε και αναλύει το διπλωματικό παρασκήνιο της εποχής. Ακολουθεί ο Ανδρέας Κούκος, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, νομικός και καθηγητής νεότερης ιστορίας στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940: Σκέψεις και προβληματισμοί».

Το δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης περιλαμβάνει Μουσικό Αφιέρωμα στο Έπος του ’40 από το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο Έλενας Καντάρη, το οποίο αποτελείται από 50 παιδιά, ηλικίας 9 - 16 ετών. Η Χορωδία και η Ορχήστρα που τη συνοδεύει, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού Έλενας Καντάρη, θα ερμηνεύσει τραγούδια των: Γιώργου Κατσαρού, Μενέλαου Θεοφανίδη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου και Αντώνη Βασιλάκη. Στην Εκδήλωση θα παραστεί και θα τιμηθεί ο Συνθέτης του Έπους «Αλβανία», Γιώργος Κατσαρός. Τέλος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση προγράμματος και ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων από τη φιλόλογο Μαντώ Βασιλάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr