Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο Κορκονέας

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας θα δικαστεί για τέταρτη φορά για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Και αυτό, γιατί αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης που ασκήθηκε για τον καταδικασθέντα Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκ νέου για τέταρτη φορά ο πρώην ειδικός φρουρός ενώπιον των δικαστηρίων, τα οποία καλούνται να αποφανθούν για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με απανθρακωμένη γυναίκα στα Κύθηρα - Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο με ...συνθετικό χλοοτάπητα – Δείτε φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κύκλωμα μαστροπείας - Μέλη του εμπλέκονται και σε εικονικά τροχαία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr