H Εθνική Ασφαλιστική σταθερά δίπλα στον άνθρωπο και στην κοινωνία

H Εθνική Ασφαλιστική σταθερά δίπλα στον άνθρωπο και στην κοινωνία

Η εταιρεία στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της συμπερίληψης και της ισότητας.

kedriki_Rising_Stars_1

Sponsored content

Η Εθνική Ασφαλιστική, από την αρχή της λειτουργίας της το 1891, θέτει σε κάθε της βήμα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ευημερία του. Στα 133 χρόνια λειτουργίας της, το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο με την αξιοπιστία και την ακεραιότητα που προσφέρει σε κάθε της επαφή με τους ασφαλισμένους της.

Σκοπός της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατεύσουν ό,τι είναι πολύτιμο για τους ίδιους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την επόμενή τους μέρα. Προχωρώντας δυναμικά με αυτόν τον στόχο, η εταιρεία εφαρμόζει σταθερά ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, με βασικούς πυλώνες την κοινωνία και την εταιρική κουλτούρα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η στήριξη της κοινωνίας εντός της οποίας δραστηριοποιείται η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί βασικό μέλημα για την ίδια. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της καλύτερης κοινωνικής συνοχής, της συμπερίληψης και της ισότητας. Χαρακτηριστική ήταν η υποστήριξη της πρωτοβουλίας «The Upfront Initiative», η οποία ασχολείται με τη βελτίωση της εταιρικής κουλτούρας σε ελληνικές εταιρείες.

omadikiethniki2

Η ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι επίσης ένας βασικός πυλώνας δράσεων της εταιρείας, καθώς στοχεύει στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, όπως έχει δείξει με τη χορηγική υποστήριξη αλλά και τη συμμετοχή με ομάδα της στον φιλανθρωπικό αγώνα No Finish Line Athens για οκτώ συνεχόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, πέρα από οικονομική ενίσχυση και στήριξη, έχει προχωρήσει και σε επιχορήγηση ασφαλίστρων σε μέλη κοινωφελών οργανισμών, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και σε δωρεά εξοπλισμού σε τοπικά σχολεία και νοσοκομεία, ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία τους.

Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας, η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά παράλληλα και σε δράσεις που προωθούν τον αθλητισμό και της ευεξία, στηρίζοντας χορηγικά την εθνική «επίσημη αγαπημένη» ομάδα μπάσκετ, το πρωτάθλημα μπάσκετ νέων «Rising Stars», ενώ προσφέρει και στήριξη σε νέους αθλητές που διακρίνονται σε διάφορα αθλήματα.

new_Rising_Stars_2_ethniki

Έχοντας ως αποστολή την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για όλους, η εταιρεία συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος, τόσο με εσωτερικές ενέργειες, ελαχιστοποιώντας τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της εταιρικής της δραστηριότητας, αλλά και εξωτερικές, συμμετέχοντας ενεργά σε σχετικές δράσεις. Η εταιρεία μάλιστα έχει πρωτοπορήσει στον τομέα αυτόν, έχοντας αναγνωριστεί με Χρυσό Βραβείο από την EcoVadis, το οποίο κατατάσσει την Εθνική Ασφαλιστική στο 5% των κορυφαίων εταιριών διεθνώς για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ταυτόχρονα προστατεύει και στηρίζει περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, και των φυσικών καταστροφών που επιφέρει. Στην περίπτωση της κακοκαιρίας Daniel, για παράδειγμα, η εταιρεία έσπευσε αμέσως να σταθεί δίπλα στις πληγείσες περιοχές, προσφέροντας οικονομική υποστήριξη. Οι δράσεις της όμως δε σταμάτησαν εκεί, καθώς συνεργάστηκε και με φορείς και οργανισμούς της περιοχής, ώστε να στηρίξει περαιτέρω όσους επηρεάστηκαν από τις καταστροφές.

Οι πρακτικές βιωσιμότητας που εφαρμόζει επεκτείνονται και στην εσωτερική στρατηγική της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας κάθε πτυχή του μετασχηματισμού που ακολουθεί. Σκοπός της Εθνικής Ασφαλιστικής πλέον είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στη νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή, και να μπει πιο δυναμικά στο κομμάτι της πρόληψης, παρέχοντας απλές, στοχευμένες και εξατομικευμένες λύσεις στους ασφαλισμένους της. Δίνοντας βάση στην πελατοκεντρικότητα που την χαρακτηρίζει, αναπτύσσει καινούργια, καινοτόμα προϊόντα, τα οποία ανταποκρίνονται καλύτερα στις αναδυόμενες ανάγκες των ανθρώπων, όπως η επένδυση στην κυβερνοασφάλεια, με το νέο προϊόν της Full Cyber Protection. Η αφοσίωσή της στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της είναι εμφανής και από το γεγονός ότι κέρδισε το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2024 για το πρόγραμμα Full Emergency Care.

new_RB_9805

Για την Εθνική Ασφαλιστική, το μέλλον είναι βιώσιμο, και ξεκινά θέτοντας σήμερα τα θεμέλια με κάθε βήμα που ακολουθεί. Οι βιώσιμες αξίες και πρακτικές δεν είναι απλώς μέρος της στρατηγικής της, αλλά και της αποστολής της. Βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, προσπαθεί με κάθε της δράση να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για αυτόν, εμπλουτίζοντας κάθε πτυχή της ζωής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης