Θεσσαλονίκη: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές σε Μελισσουργό και Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές σε Μελισσουργό και Λαγκαδά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας

pirosvestiki
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φωτιές σε αγροτοδασική έκταση στον Μελισσουργό και σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν ενεργό μέτωπο.

Μεγάλες διαστάσεις πήρε, νωρίτερα, η φωτιά στον Μελισσουργό, που έφτασε στα όρια του νομού Χαλκιδικής. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Κικίλιας: Η άμεση επέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτηση των πυρκαγιών

Στις πυρκαγιές που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και οι εθελοντές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα αναφέρεται σε ανάρτηση του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η άμεση επέμβαση τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτησή τους, χωρίς να προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Κλείσιμο
Η ανάρτηση του κ. Κικίλια: «Θέλω να πω πολλά μπράβο στους πυροσβέστες μας, τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και στους εθελοντές μας, που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το τελευταίο 24ωρο πάνω από 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές άρχισαν να εκδηλώνονται σχεδόν ταυτόχρονα μετά το μεσημέρι, ωστόσο η άμεση επέμβαση τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτησή τους, χωρίς να προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συγχαρητήρια σε όλους! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και είμαστε δίπλα τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Ένας νεκρός κι ένας βαριά τραυματίας σε ανταλλαγή πυροβολισμών - Μια σύλληψη και μια προσαγωγή

Κέιτ Μίντλετον: Επιστρέφει στη δημόσια ζωή - «Κάνω πρόοδο, έχω καλές και κακές ημέρες»

Ο έλεγχος και το «άριστα» που δεν πήρε ποτέ στα χέρια της η 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης