Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Το πλοίο φαίνεται ότι έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης - Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές, έπεσαν ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα

arthrou-houthi
Με τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα να κλιμακώνεται και την ένταση να ανεβαίνει ανησυχητικά στην περιοχή πλήττοντας το παγκόσμιο εμπόριο και την ελευθερία της ναυσιπλοίας, στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο που καταγράφει καταγράψει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα που αποτελεί και την έδρα των Χούθι.

Το βίντεο, που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, έχει τραβηχτεί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα. Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d21lsap8sdjd)
Κλείσιμο


Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί διακρίνουν πλωτό σκάφος που τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος από τους Χούθι που προσκρούει στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.

Σε τρίτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, δύο μέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της διάσωσης από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.


Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - Κάθε μέρα βελτιώνομαι, λέει

Γλυπτά του Παρθενώνα: Με την αφαίρεση της Αψίδας του θριάμβου από τους Ναζί συγκρίνει την πράξη του Έλγιν ο Στίβεν Φράι

Και η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης