Επίδειξη γραπτών σε όσους έλαβαν μέρος στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Επίδειξη γραπτών σε όσους έλαβαν μέρος στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Με τη διαδικασία επίδειξης των γραπτών, που προβλέπεται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση να δουν το γραπτό του υποψηφίου μαθητή, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την απόδοση του παιδιού τους

Το υπουργείο Παιδείας αλλάζει και την διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία
Από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου γίνονται οι αιτήσεις των συμμετεχόντων στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία για την επίδειξη των γραπτών τους. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο λήψη εικόνας του γραπτού ή παραλαβή της φωτοτυπίας του απαντητικού φύλλου ή μέρους αυτού.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών ή οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι τους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση (υπόδειγμα αίτησης ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι είχαν σημειωθεί σφάλματα σε θέματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι και στη συνέχεια, η αρμόδια Διοικούσα Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν ως σωστές όλες οι απαντήσεις στις άστοχες ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως θα βαθμολογηθούν ως ‘ορθές’ όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 9, 15 και 23 στο γνωστικό αντικείμενο της Νεοελληνικής Γλώσσας στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια, κατόπιν των αντιδράσεων, που προκλήθηκαν από τις οικογένειες των υποψηφίων.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, είναι πως ακόμη και υποψήφιοι, οι οποίοι δεν είχαν απαντήσει σωστά στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, αποκτούν 6 επιπλέον μονάδες, γεγονός που είναι πιθανόν να τους δώσει προβάδισμα έναντι άλλων, οι οποίοι είχαν ήδη δώσει σωστές απαντήσεις. Έτσι, μπορεί να μένουν εκτός Προτύπων, μαθητές, που είχαν δώσει ορθές απαντήσεις εξαρχής.

Τώρα, με τη διαδικασία επίδειξης των γραπτών, που προβλέπεται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση να δουν το γραπτό του υποψηφίου μαθητή, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την απόδοση του παιδιού τους.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών ή οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι τους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προς το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024.

Η αίτηση αποστέλλεται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. protocol@minedu.gov.gr

Κλείσιμο
Στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται, εκτός από τα στοιχεία του αιτούντα, το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου μαθητή, τα σχολεία στα οποία ήταν υποψήφιος, ο κωδικός της αίτησης συμμετοχής, ο 6ψήφιος κωδικός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο διαγωνίσθηκε.

Η αίτηση συνυπογράφεται (με θεώρηση γνησίου υπογραφής) και από τους δύο (2) γονείς / κηδεμόνες ή υποβάλλεται ξεχωριστά από τον κάθε γονέα / κηδεμόνα με ψηφιακή υπογραφή (ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου) μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης δημόσιας διοίκησης (gov.gr).

Μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων οι αιτούντες , θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ημερομηνία του ραντεβού τους και τον τόπο στον οποίο θα λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Η επίδειξη των απαντητικών φύλλων θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Διευκρινίζεται ότι τα απαντητικά φύλλα θα είναι φωτοτυπημένα, δεν προβλέπεται χορήγηση αντιγράφων και διαδικασία αναβαθμολόγησης.

Ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία, στους οι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών ή έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, εφόσον οι ανωτέρω επιθυμούν να λάβουν γνώση, ορίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η επίδειξη θα γίνει αποκλειστικά και μόνον στον γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία είναι ο παρευρισκόμενος γονέας ή κηδεμόνας ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος να παραδώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και το κινητό τους τηλέφωνο στον αρμόδιο.

Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αναγνώσει τη φωτοτυπία του απαντητικού φύλλου και να κρατήσει, εάν επιθυμεί, σύντομες σημειώσεις από τις απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο λήψη της εικόνας του γραπτού (φωτογραφία με κινητό, βιντεοσκόπηση κλπ) καθώς και η παραλαβή της φωτοτυπίας του απαντητικού φύλλου ή μέρους του.

Καθ ́ όλη τη διάρκεια της επίδειξης είναι παρόν ο αρμόδιος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη σωστή τήρηση της όλης διαδικασίας.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορεί να γίνεται ταυτόχρονη επίδειξη περισσότερων του ενός απαντητικών φύλλων παρουσία του ίδιου αρμόδιου.

Μετά τη λήξη της επίδειξης, ο υποψήφιος υπογράφει στην αίτηση, που είχε υποβάλει ότι έλαβε γνώση του γραπτού του τη συγκεκριμένη ημερομηνία και του επιστρέφεται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και το κινητό του τηλέφωνο.

Με το πέρας της επίδειξης των φωτοτυπιών των απαντητικών φύλλων, συντάσσεται πρακτικό και καταστρέφονται οι φωτοτυπίες των απαντητικών φύλλων.

Τα απαντητικά φύλλα φυλάσσονται για δυο έτη από το έτος διεξαγωγής της διαδικασίας οπότε και καταστρέφονται με σχετική απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ.. ">

Ειδήσεις σήμερα

«Φέρει κατάγματα, εκχυμώσεις και αίματα» - Η αναφορά-σοκ του γιατρού για τα τραύματα που προκάλεσε ο ποινικολόγος στη σύζυγό του

Δύσκολες στιγμές για τη Λένα Μαντά: Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της

Βίντεο: Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης