Το σπίτι του, η αγκαλιά σου: Φιλοξένησε, Υιοθέτησε. Κάντε μαζί μία νέα αρχή!

Το σπίτι του, η αγκαλιά σου: Φιλοξένησε, Υιοθέτησε. Κάντε μαζί μία νέα αρχή!

Οκτώ αδέσποτα σκυλιά βρήκαν σπίτι, αγάπη και φροντίδα χάρη στην πρωτοβουλία των Purina® και Dogs’ Voice.

489A0094

Sponsored Content


Ο Μπέμπης και η Σοφία, δύο αδέσποτα με πολύ διαφορετική ιστορία το καθένα, βρήκαν προσωρινό σπίτι και τελικά υιοθετήθηκαν από την Βιβιάννα. Η απόφαση για μια νέα φιλοξενία δεν ήρθε τυχαία στη ζωή της Βιβιάννας. Αφορμή στάθηκε η βοήθεια που προσέφερε στα πύρινα μέτωπα της Αττικής με σκοπό τη διάσωση πυρόπληκτων ζώων, αλλά και η επιθυμία της να γίνει κρίκος της αλυσίδας, έτσι ώστε να βρει ένα αδέσποτο τετράποδο το παντοτινό του σπίτι. Πεπεισμένη για την απόφαση της, άνοιξε το σπίτι της για να υποδεχτεί πρώτα τον Μπέμπη και στη συνέχεια τη Σοφία. Δύο αδέσποτα που είχαν διασώσει οι εθελοντές του Dogs’ Voice από τις πλημμύρες του Βόλου και τις πυρκαγιές στο Μενίδι, αντίστοιχα. Η αφοσίωση και η αγάπη που έλαβαν οι δύο αδέσποτες μουσούδες, άλλαξαν μια για πάντα την τύχη τους. Ο μπέμπης, έχοντας πλέον αναπτύξει μια σταθερή και ήπια ρουτίνα, μπορεί και εμπιστεύεται και πάλι τους ανθρώπους. Η υπερήλικη Σοφία έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας και μια δύσκολη ζωή έχει βρει μια ζεστή αγκαλιά στο σπίτι της Βιβιάννας για να περάσουν μαζί τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της.  

Παρόμοιες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που φιλοξένησαν αδέσποτα και μετέφεραν την εμπειρία φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης που έζησαν ανοίγοντας το σπίτι τους για να υποδεχθούν έναν σκύλο, προβλήθηκαν στο ενημερωτικό φεστιβάλ, που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Purina® σε συνεργασία με τη Dogs’ Voice, στο «Ellinikon Experience Park».

Η εκδήλωση αποτέλεσε την αφετηρία της νέας κοινής πρωτοβουλίας «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της προσελκύοντας περισσότερους από 800 ανθρώπους και με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινό ή παντοτινό σπίτι σε οκτώ (8) αδέσποτους μεγαλόσωμους σκύλους μέσης ηλικίας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο καταφύγιο της Dogs’ Voice.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Dogs’ Voice, αλλά και ως αποτέλεσμα της επαφής που είχαν επί τόπου οι επισκέπτες με τα αδέσποτα, καταγράφηκαν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για προσωρινή φιλοξενία και υιοθεσία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από πλούσιες ενημερωτικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων» και η έμπειρη κτηνιατρική ομάδα της Purina®, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για την κατανόηση των αναγκών των τετράποδων φίλων με στόχο την διασφάλιση της αρμονικής συμβίωση των ανθρώπων μαζί τους. Επιπρόσθετα υλοποιήθηκε βιωματική δράση από τη «Liberty Guide Dogs», με εκπαιδευμένους σκύλους - οδηγούς που μπορούν να διευκολύνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία όρασης, αναδεικνύοντας μία ακόμα πτυχή του ισχυρού δεσμού ανθρώπου - ζώου. Τα παιδιά είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις «Πολύχρωμες Νομάδες» σε ένα θεατρικό δρώμενο που καλλιεργεί συνείδηση συμπόνοιας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τα ζώα.

Η Purina®, θέτοντας την υπεύθυνη υιοθεσία και κηδεμονία αδέσποτων ζώων στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, δεσμεύεται να συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο να προβάλει τα σημαντικά οφέλη του δεσμού ανθρώπου – κατοικίδιου και να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να φιλοξενήσουν προσωρινά ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.

Το σπίτι του, η αγκαλιά σου. Η ιστορία της Βιβιάννας, της Σοφίας και του Μπέμπη. | Purina Greece
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης