Ανάβυσσος: Η βίλα Νίκα κάνει limit up στα 20 εκατ. ευρώ - Ξανά πωλητήριο στον «ιδιωτικό παράδεισο πάνω στο κύμα»

Ανάβυσσος: Η βίλα Νίκα κάνει limit up στα 20 εκατ. ευρώ - Ξανά πωλητήριο στον «ιδιωτικό παράδεισο πάνω στο κύμα»

Η πρώτη αγγελία των €11 εκατ. για το οίκημα που ανήκε στη γνωστή οικογένεια αλλαντοβιομηχάνων, τα παζάρια που κατέβασαν την τιμή στα €3,5 εκατ. και η ριζική ανακαίνιση που διπλασίασε τα τετραγωνικά και την τελική τιμή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
villa_nikas_xr
Αποτελεί ένα από τα σπάνιας ομορφιάς και μοναδικής θέσης ακίνητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Με άπλετους και πολυτελείς χώρους, πισίνες, κήπους, γήπεδα, λίγα μέτρα από τη θάλασσα και με μια θέα προς το απέραντο γαλάζιο που κόβει την ανάσα. Ο λόγος για την έπαυλη στην Ανάβυσσο που ανήκε στην οικογένεια Νίκα -της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας- και η οποία έχει τη δική της ιστορία.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», αυτή η μοναδική βίλα έχει βγει προς πώληση από μεγάλο μεσιτικό γραφείο στην τιμή των 20 εκατ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ασφαλώς ανάμεσα στα ακριβότερα ακίνητα που πωλούνται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Την πώληση έχει αναλάβει το ελληνικό γραφείο του Barnes International Realty. Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή διεθνή μεσιτικά γραφεία, το οποίο βεβαίως διαθέτει την απαραίτητη πρόσβαση στο target group όσων θα μπορούσαν να δώσουν το ιλιγγιώδες ποσό των 20 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν ένα μεγαλοπρεπές ακίνητο στο ανερχόμενο ραγδαία παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Αντίστοιχη της τιμής είναι η περιγραφή του ακινήτου από το μεσιτικό γραφείο, όπου γίνεται λόγος για «μία μοναδική βίλα στην παραλιακή ζώνη της Αναβύσσου, σε μία από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με άμεση πρόσβαση στην παραλία», αλλά και για έναν «ιδιωτικό παράδεισο πάνω στο κύμα, και παράλληλα σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα».
Κλείσιμο
villa_nikas___1_

Ριζική ανακαίνιση

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανάρτηση, το εμβαδόν του οικοπέδου είναι κοντά στα 8 στρέμματα, και συγκεκριμένα 7.660 τ.μ., η έπαυλη των σχεδόν 1.000 τ.μ. αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, ενώ διαθέτει 8 υπνοδωμάτια. Ειδικότερα, η βίλα είναι συνολικού εμβαδού 954 τ.μ., εκ των οποίων τα 680 είναι κύριοι χώροι και τα 274 βοηθητικοί. «Εκτείνεται σε 3 επίπεδα, και συνδυάζει την πολυτέλεια και τη μοντέρνα αισθητική, δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο για χαλάρωση και ηρεμία», όπως τονίζεται.

Στο ισόγειo υπάρχει ένα ευρύχωρο σαλόνι με άνετη τραπεζαρία και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ η open-plan διάταξη συνδέει τους εσωτερικούς χώρους με τους θαυμάσιους εξωτερικούς χώρους. Στο ίδιο επίπεδο υπάρχει επίσης 1 en-suite υπνοδωμάτιο, καθώς και τα δωμάτια υπηρεσίας με τα μπάνια τους.

Ο 1ος όροφος διαθέτει 2 en-suite υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το 1 master, το οποίο διαθέτει μαγευτική θέα προς τη θάλασσα, ενώ το δεύτερο υπνοδωμάτιο έχει άμεση πρόσβαση στην πισίνα αυτού του επιπέδου. Στο κατώτερο επίπεδο, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 3 επιπλέον en-suite υπνοδωμάτια, δύο ξενώνες με μπάνια, αποδυτήρια και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Οι εξωτερικοί χώροι της βίλας είναι εξίσου εντυπωσιακοί και περιλαμβάνουν την κύρια πισίνα με χώρους καθιστικού, όμορφα διαμορφωμένους κήπους, γήπεδο τένις, καθώς και γήπεδο Padel. Ακόμη, ο στεγασμένος χώρος στάθμευσης μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι αυτοκίνητα. Οπως σημειώνεται, η κατοικία έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ προσφέρει μοναδική θέα τόσο από τους εσωτερικούς όσο και από τους εξωτερικούς χώρους. Τέλος, βρίσκεται υπό έκδοση και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
villa_nikas___2_

Για όσους γνώριζαν από κοντά ή από φωτογραφίες του παρελθόντος το συγκεκριμένο ακίνητο, η ριζική ανακαίνιση είναι οφθαλμοφανής τόσο στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο προνομιακά ακίνητα που έχουν βγει προς πώληση αυτή την εποχή, καθώς είναι χτισμένο κυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα και μπροστά σε μια όμορφη μεν αλλά όχι «ιδιωτική» παραλία. Και τούτο καθώς η πρόσβαση σε αυτήν είναι ελεύθερη, οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες πολύς κόσμος την κατακλύζει για να πάρει μια ανάσα δροσιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακά ακίνητα γνωστών εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών, όπως των Τσάκου, Προκοπίου και Πολέμη, που της προσδίδουν ένα ακόμη πιο έντονο χρώμα πολυτέλειας.

Διπλάσια τιμή

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ζητούμενο σήμερα τίμημα είναι διπλάσιο σε σχέση με αυτό που επιδίωκε να εισπράξει η οικογένεια Νίκα στο παρελθόν. Κάτι όμως που προφανώς δικαιολογείται αφενός από το γεγονός ότι στο ακίνητο έχει γίνει σημαντική επένδυση για την ανακαίνισή του. Αφετέρου βέβαια από τη θέση του, σε στρατηγικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η οποία εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον «hot» προορισμούς λόγω της μεταμόρφωσής της και της εκτόξευσης των αξιών, με το mega project του Ελληνικού, με το υπερπολυτελές «One & Only Aesthesis» στα Αστέρια Γλυφάδας, καθώς και με μια σειρά άλλων μεγάλων επενδύσεων. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι ασφαλώς η αγορά ακινήτων έχει περάσει πλέον σε εντελώς διαφορετική φάση και έντονα ανοδική τάση σε σύγκριση ακόμη και με λίγα χρόνια νωρίτερα.

Ηταν σχεδόν μια δεκαετία πριν, τον Μάιο του 2015, όταν το «ΘΕΜΑ» αποκάλυπτε το πρώτο πωλητήριο για τη συγκεκριμένη βίλα. Ηταν η εποχή που η χώρα βρισκόταν βυθισμένη στην οικονομική κρίση και η οικογένεια Νίκα, ιδιαίτερα ο γιος του εμβληματικού αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα, Γιώργος, είχε ήδη ανοίξει τα φτερά του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Με τα βαριά σύννεφα της ύφεσης να έχουν ισοπεδώσει το επιχειρείν και την αγορά ακινήτων, η οικογένεια Νίκα αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στην εντυπωσιακή βίλα της, που βρίσκεται σε έναν γραφικό κολπίσκο με μικρή παραλία και αντικρίζει τη νησίδα «Αζερντάς».
nikas_
Αριστερά ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της αλλαντοβιομηχανίας, και δεξιά ο υιός Γιώργος

Ακόμη και σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια, η συγκεκριμένη έπαυλη κατατασσόταν ανάμεσα στα ακριβότερα ακίνητα της ελληνικής αγοράς. Γι'› αυτό και ανατέθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ελληνικά μεσιτικά γραφεία να βρει αγοραστή, με την τιμή στα... υψίπεδα -για την εποχή- των 11 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον πήχη, η βίλα της οικογένειας Νίκα εντάχθηκε στη «χρυσή λίστα» του εγχώριου real estate, κατακτώντας μαζί με άλλες δύο ιδιοκτησίες της οικογένειας Τίγκα τα πρωτεία των τιμών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής. Για εκείνη την περίοδο, όμως, αυτή η τιμή ήταν απαγορευτική. Σύμφωνα με ειδικούς εκτιμητές κτηματομεσιτικών γραφείων, το πολυτελές ακίνητο θα μπορούσε να πιάσει μια τιμή γύρω στα 8 εκατ. ευρώ...

Στην τότε αγγελία του μεσιτικού γραφείου αναφερόταν ότι «αυτή η μοναδική παραθαλάσσια ιδιοκτησία βρίσκεται κοντά στη Σαρωνίδα πάνω σε μια ειδυλλιακή παραλία με αμμουδιά. Κτισμένη από γνωστό αρχιτέκτονα, η βίλα είναι άνω των 550 τ.μ. και διαθέτει ένα μοντέρνο σαλόνι με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, ένα γραφείο, μία κουζίνα γκουρμέ, μία κύρια κρεβατοκάμαρα-σουίτα με σαλόνι και δική της πισίνα, 4 ξενώνες και 3 δωμάτια για το προσωπικό. Υπάρχει μία μεγάλη κεντρική πισίνα, γήπεδο του τένις και του mini-soccer, ενώ μία πόρτα στην άκρη του κήπου οδηγεί στην αμμουδιά». Σύμφωνα με τα στοιχεία της εποχής, η αντικειμενική της αξία ανερχόταν σε 1.538.000 ευρώ. Από τη σύγκριση με την τωρινή αγγελία είναι προφανείς οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο ακίνητο.
villa_nikas___3_


Στα αζήτητα

Η επιμονή της οικογένειας Νίκα στον πήχη των 11 εκατ. ευρώ είχε ως αποτέλεσμα η βίλα, σε εκείνη τη φάση, να μείνει στα αζήτητα. Αυτό, ωστόσο, ήταν κάτι που ακόμη δεν έδειχνε να απασχολεί τον Γιώργο Νίκα, ο οποίος είχε ρίξει γερές ρίζες στις ΗΠΑ, με αφετηρία το εγχείρημα της «Μέγας Γύρος». Η επιχειρηματική επιτυχία της εταιρείας που έστησε μαζί με τον Νίκο Λούτσα ήταν μεγάλη, με τη διεθνοποιημένη πλέον Megas Yeeros να καταγράφει αξιοσημείωτες επιδόσεις στην αμερικανική αγορά.

Ο Γ. Νίκας, όμως, δεν άργησε να αποχωρήσει από την εταιρεία προκειμένου να βάλει το επόμενο στοίχημα. Το έκανε στήνοντας το 2009 την GRK Fresh Greek, με έδρα το Μανχάταν, που είχε ως βασικό concept το λανσάρισμα της ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τον γύρο. Το φθινόπωρο του 2012 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη Ν. Υόρκη και ακολούθησαν άλλα 9 στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ντόχα και το Ντουμπάι, με τον ίδιο να δείχνει ότι έχει την πρόθεση οριστικής μετακόμισης στο «Big Apple», όπου διέμενε σε luxury διαμέρισμα επί της χλιδάτης 5ης Λεωφόρου.

Το «αμερικανικό όνειρο» του Γ. Νίκα, όμως, κατέρρευσε εν μια νυκτί, όταν τον Οκτώβριο του 2019 αποκαλύφθηκε το γνωστό σκάνδαλο του insider trading. Ετσι ακολούθησε η επιστροφή στην Ελλάδα και η επιχείρηση ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυτελής βίλα στην Ανάβυσσο, με την άπλετη θέα στον Σαρωνικό, αποτέλεσε το ιδανικό καταφύγιό του σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο.

Ηταν τότε που φέρεται να έπιασε ξανά το νήμα για την πώλησή της, ξεκινώντας από τον πήχη των 11 εκατ. ευρώ, που όμως αποδείχθηκε και πάλι «άφταστος». Κράτησε, όπως λέγεται, ανυποχώρητη στάση στις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές, ποντάροντας στην αλλαγή του κλίματος και τη σταδιακή αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για «καλά κομμάτια» του εγχώριου real estate, πόσο μάλλον για ένα τόσο προνομιακό ακίνητο.

Οι προσδοκίες του όμως διαψεύστηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε «μνηστήρας» πρόθυμος να δώσει 11 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να υποχωρεί βήμα-βήμα φτάνοντας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να τη «συζητάει» πέριξ ακόμη και των 3,5 εκατ. ευρώ.
villa_nikas___4_
Το τίμημα των 20 εκατ. ευρώ κατατάσσει τη βίλα ανάμεσα στα ακριβότερα ακίνητα που πωλούνται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Η έπαυλη αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., διαθέτει 8 υπνοδωμάτια και βρίσκεται σε έκταση περίπου 8 στρεμμάτων

Το μυστήριο

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη της υπόθεσης καλύπτεται από μια αχλή μυστηρίου. Γιατί ναι μεν κυκλοφόρησε στον κύκλο των μεσιτικών γραφείων τουλάχιστον τρεις φορές η «πληροφορία» ότι η ακριβοθώρητη βίλα αλλάζει χέρια, αλλά με τη μόνιμη επωδό λίγο αργότερα ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε για διάφορους λόγους. Το εάν αυτό τελικά συνέβη και με ποιον αγοραστή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον από όσους είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση.

Πάντως, το φθινόπωρο του 2019 η αγγελία της πώλησης ήταν ακόμη ενεργή από κάποια μεγάλα μεσιτικά γραφεία. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είχαν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης στη βίλα, οι οποίες όμως διακόπηκαν από την ώρα που βγήκε στον αέρα το σκάνδαλο στην Αμερική. Ετσι, μέχρι τότε το πολυτελές ακίνητο εκτιμάται ότι βρισκόταν ακόμη στα χέρια του Γ. Νίκα. Λίγο αργότερα όμως φέρεται να πουλήθηκε σε τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη που ζητούσε αρχικά.

Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την ιδιοκτησιακή διαδρομή του ακινήτου τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα, το σίγουρο είναι ότι τώρα αναζητεί την «επόμενη μέρα» του στον... τυχερό που μπορεί να βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να πληρώσει για να το αποκτήσει το υπέρογκο ποσό των 20 εκατ. ευρώ.




Ειδήσεις σήμερα:

Δούκας - Μήνυμα στον Ανδρουλάκη: Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, δεν είναι τοξικότητα

Απόστολος Λύτρας: Και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Μαγιόρκα: Εξαγριωμένοι ντόπιοι φωνάζουν «φύγετε, φύγετε, φύγετε» για να διώξουν τους τουρίστες από τις παραλίες – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης