Κύπρος: Συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής Αββακούμ για οικονομικές απάτες

Κύπρος: Συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής Αββακούμ για οικονομικές απάτες

Ο εν αργία Μοναχός αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί διάταγμα προφυλάκισης

avakoum23
Η υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της κυπριακής Αστυνομίας, συνέλαβε πριν λίγο τον Ηγούμενο της Μονής Αββακούμ, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο.

Ο εν αργία Μοναχός θεωρείται ύποπτος για σειρά αδικημάτων οικονομικής φύσεως και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί διάταγμα προφυλάκισης.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στη Μονή Αββακούμ, είχε εντοπιστεί χρηματοκιβώτιο με €800.000 τα οποία ο Νεκτάριος ισχυριζόταν ότι του ανήκουν.

Επίσης είχε αποκαλυφθεί ότι οργανώνονταν, σχεδόν καθημερινώς , «θαύματα», που αποδίδονταν σε σταυρό που δήθεν ανάβλυζε μύρο... Το οποίο έβαζαν οι ίδιοι οι μοναχοί με οδηγίες του Ηγουμένου Νεκταρίου.

Κλείσιμο
Το μοναστήρι είχε καταστεί πόλος έλξης χιλιάδων πιστών από τη Κύπρο και το εξωτερικό. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι πιστοί έδιναν χρήματα ως να "διευκολύνουν" κάποιο θαύμα. Ο Νεκτάριος ισχυριζόταν ότι άτεκνα ζευγάρια απέκτησαν παιδί και άλλοι άνθρωποι θεραπεύτηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης το Μοναστήρι έκλεισε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνέστησε Συνοδικό Δικαστήριο με σκοπό την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη και άλλων μοναχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αντιφάσεις της απολογίας Λύτρα, ο… περίπατος στην Ευελπίδων και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη μη προφυλάκισή του

Συμφωνία... προσεχώς για τα αξιώματα στην ΕΕ - Το «αγκάθι» με τη μισή θητεία Κόστα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χειρουργείο στον Εμπαπέ - Σε κίνδυνο η παρουσία του στο Euro 2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης