Πόλεμος στη Γάζα: Συνάντηση Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πατριάρχη Ιεροσολύμων με επίκεντρο τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

Πόλεμος στη Γάζα: Συνάντηση Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πατριάρχη Ιεροσολύμων με επίκεντρο τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απηύθυνε προς όλους ένα μήνυμα ειρήνης, εκφράζοντας ακόμη την ευχή να ξεκινήσουν σύντομα οι ειρηνευτικές συζητήσεις

arxontes6
Με το βλέμμα στην επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή όπου σήμερα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακών οργανώσεων υπό την ηγεσία της Χαμάς, συναντήθηκαν σήμερα, 18 Ιουνίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αφού υποδέχθηκε εγκάρδια τον Πατριάρχη, ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή των εχθροπραξιών. Επιπλέον, δήλωσε πρόθυμος να αποστείλει βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης και θέλησε να μάθει το πως μπορεί να το πράξει.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο προς την Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και προς τον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά ενώ του μετέφερε τη συνολική εικόνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή καθώς και τις ενέργειες, που πραγματοποιούνται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

Ο κ.Θεόφιλος αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στη σημασία της χριστιανικής παρουσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για τη διατήρηση της ισορροπίας. Ιδιαίτερη μνεία, έκανε δε στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου και στον τρόπο, που αυτή στηρίζει τους ορθοδόξους πιστούς.

Κλείσιμο
Κατά τη συζήτηση μεταξύ των δύο Προκαθημένων, ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του όχι μόνο για τους αμάχους, τους οποίους χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» βάζοντάς τους μπροστά όσοι μάχονται, αλλά και για το μέλλον των αιχμαλώτων.

Τέλος, ο κ.Ιερώνυμος απηύθυνε προς όλους ένα μήνυμα ειρήνης, εκφράζοντας ακόμη την ευχή να ξεκινήσουν σύντομα οι ειρηνευτικές συζητήσεις. Ο Πατριάρχης ταυτίστηκε απόλυτα με τα προλεχθέντα, υπογραμμίζοντας και ο ίδιος την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι «όλα θα πάνε καλά».

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το panic button πήγε και εγκατέστησε σήμερα η σύζυγος του Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της

Στροφή 180 μοιρών από τη Μαρίν Λεπέν για την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία


Έρευνα PISA: Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης