Σέρρες: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος για τη φωτιά στη Νιγρίτα - «Και η αμέλεια είναι εγκληματική ενέργεια» θυμίζει ο Κικίλιας

Σέρρες: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος για τη φωτιά στη Νιγρίτα - «Και η αμέλεια είναι εγκληματική ενέργεια» θυμίζει ο Κικίλιας

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις

pyrosvestiki
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες για τη φωτιά που προκάλεσε στην Νιγρίτα Σερρών.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες, 29 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα(πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα).

Με αφορμή την σύλληψη του 30χρονου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπενθυμίζει ότι «ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ζητά την προσοχή όλων καθώς «η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο»

Κλείσιμο


Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε ότι ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες, προκάλεσε την επικίνδυνη πυρκαγιά που αντιμετωπίσαμε στη Νιγρίτα Σερρών. Επαναλαμβάνω: Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια. Σήμερα και τις επόμενες ημέρες, η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο. Εφιστώ την προσοχή όλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητείται ο Λύτρας για να συλληφθεί και κρατείται η πρώην σύζυγός του μετά από μηνύσεις της Πολυζωγοπούλου

Με τη βούλα του νόμου η 6η μέρα εργασίας από την 1η Ιουλίου: Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που κύματα παρασύρουν 20χρονη σε παραλία στη Ρωσία - Δεν την έχουν βρει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης