Θεσσαλονίκη: «Μου όρμησε και με έριξε στο κράσπεδο» λέει ο οδηγός του απορριμματοφόρου που δέχτηκε επίθεση

Ο 34χρονος και ο 14χρονος γιος του τον έσπρωξαν με συνέπεια ο ίδιος να πέσει και να υποστεί κάταγμα στο πόδι του

Την επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Τρίτης από έναν πατέρα και τον ανήλικο γιο του περιγράφει o 32χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο εργαζόμενος στην ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος και ο 14χρονος γιος του τον έσπρωξαν με συνέπεια ο ίδιος να πέσει και να υποστεί κάταγμα στο πόδι του. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου υπέβαλε μήνυση κατά των δύο ατόμων και σήμερα το πρωί συνελήφθη ο 34χρονος ενώ ο γιος του ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Ο ίδιος οδηγός εξηγεί στο protothema.gr, ότι όλα έγιναν περίπου στις 10 το πρωί κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των σκουπιδιών. «Εγώ ήμουν επάνω στο απορριμματοφόρο και μαζί με τους εργαζόμενους που βρίσκονταν από κάτω ανεβάζαμε τον υπόγειο κάδο. Από το παράθυρο είδα σχεδόν 50 μέτρα μακρυά έναν άντρα ημίγυμνο απο τη μέση και πάνω να τρέχει και να έρχεται προς το μέρος μας», αναφέρει, ενώ προσθέτει πως ο 34χρονος, που ήταν μαζί με τον γιο του, ξαφνικά του όρμηξε.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τον οδηγό, προσπάθησε να συγκρατήσει τον πατέρα του ο οποίος επιτέθηκε πρώτα σε έναν εργάτη που πρόλαβε να απομακρυνθεί. Μετά πήγε στον δεύτερο εργαζόμενο και τότε ο 32χρονος κατέβηκε για να δει τι συμβαίνει.

«Προσπάθησα να τους μιλήσω αλλά αμέσως αντιλήφθηκα ότι ο πατέρας ήταν μεθυσμένος. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του όμως άρχισε να με σπρώχνει, ήθελε να με χτυπήσει και ευτυχώς το απέφυγα. Έτσι όπως με κρατούσε κατάφερα να τον ακινητοποιήσω και τον άφησα στο έδαφος. Αυτός καθώς πήγα να σηκωθώ, με τράβηξε και μου έσκισε την μπλούζα. Στη συνέχεια με έπιασε απο το χέρι και ο γιος του μου έκανε κεφαλοκλείδωμα. Εμφανίστηκε τότε και η γυναίκα του και η κόρη του και με κρατούσαν και αυτές. Είπα στον γιο να με αφήσει γιατί δεν είχα σκοπό να πειράξω τον πατέρα του, εγω μόνο να αμυνθώ ήθελα», αναφέρει.

Ο 32χρονος σημειώνει ότι τραυματίστηκε στο πόδι όταν τον έσπρωξαν στο κράσπεδο με αποτέλεσμα να σπάσει το μετατάρσιο. Ο ίδιος μετέβη στο κέντρο υγείας της περιοχής ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση εις βάρος του πατέρα και του γιου του.

Ο 34χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί ενώ ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκε και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην οποία καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό και τονίζει πως ο υπάλληλος γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση περιοίκων που αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

«Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης και να δέχονται αναίτια βίαιη επίθεση από άτομα, τα οποία προφανώς είχαν ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο. Ο τραυματισμένος εργαζόμενος βγήκε για το μεροκάματο και κατέληξε με σοβαρό κάταγμα στο πόδι», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου:

Αναίτια και απρόκλητη βίαιη επίθεση από δύο άτομα δέχθηκε οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο ένα του πόδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου, στην οδό Αγαμέμνονος. Το πλήρωμα του απορριμματοφόρου προχωρούσε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όταν του επιτέθηκαν δύο άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες είναι αδέλφια-, ισχυριζόμενα ότι ενοχλούνται από το θόρυβο του οχήματος.

Τα δύο άτομα αρχικά έσπρωξαν τους δύο υπαλλήλους του δήμου, που μετέφεραν έναν κάδο και μόλις κατέβηκε ο οδηγός του απορριμματοφόρου από το όχημα, επιτέθηκαν και σε αυτόν. Με μία λαβή τον έριξαν στο πεζοδρόμιο και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο ένα του πόδι.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος είναι συμβασιούχους υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας, γλύτωσε από τη μανία των δραστών χάρη στην επέμβαση περίοικων που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο τραυματισμένος υπάλληλος μεταφέρθηκε με μέριμνα της διοίκησης του δήμου στο Κέντρο Υγείας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του. Η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες.

«Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης και να δέχονται αναίτια βίαιη επίθεση από άτομα, τα οποία προφανώς είχαν ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο. Ο τραυματισμένος εργαζόμενος βγήκε για το μεροκάματο και κατέληξε με σοβαρό κάταγμα στο πόδι. Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του και θα του προσφέρει κάθε στήριξη», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.


Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητείται ο Λύτρας για να συλληφθεί και κρατείται η πρώην σύζυγός του μετά από μηνύσεις της Πολυζωγοπούλου

Με τη βούλα του νόμου η 6η μέρα εργασίας από την 1η Ιουλίου: Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που κύματα παρασύρουν 20χρονη σε παραλία στη Ρωσία - Δεν την έχουν βρει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr