Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Χωρίς πυξίδα»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Χωρίς πυξίδα»

Μια ιστορία που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι: Ένας άντρας φτάνει μόνος σε ένα νησάκι της άγονης γραμμής, επιζητώντας την ηρεμία μετά από έναν επεισοδιακό χωρισμό. Αλλά όσα τον περιμένουν εκεί, όχι μόνο θα διαλύσουν κάθε ελπίδα χαλάρωσης, αλλά και θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του

230624_BOOK_XRWMA
«Παρόλο που δεν ήθελε να το παραδεχτεί, η πρόταση του Θοδωρή είχε κινήσει το ενδιαφέρον του Μάνου Καρπίδη» γράφει η Μπέσση Λιβανού, προσκαλώντας τον αναγνώστη να την ακολουθήσει σε μια περιπέτεια, με πολλαπλές, εντελώς απροσδόκητες ανατροπές. Όπως εξηγεί η συγγραφέας συστήνοντας τον πρωταγωνιστή του βιβλίου της «δεν ήθελε κόσμο, βαβούρα και τσιρίδες μικρών παιδιών ο Μάνος. Ούτε ημίγυμνους τουρίστες να τριγυρνούν επιδεικνύοντας με περηφάνια εγκαύματα, θεωρώντας τα μαύρισμα. Ούτε στόλους από πολυτελή κότερα, γεμάτα μπρούτζινους, καλογδυμένους επιβάτες, με σινιέ μαγιό, καπέλα, πέδιλα και τα σχετικά. Ούτε ξανθές ηλιοκαμένες μοντέλες ανάσκελα στην παραλία ήθελε. Όλα αυτά τα είχε ζήσει αρκετά καλοκαίρια, τότε που μαζί με την αντροπαρέα του γυρόφερναν τα κοσμικά νησιά φορτωμένοι σακίδια και κιθάρες. Τότε που τα όνειρα για το μέλλον τους περιελάμβαναν πολλή μουσική, ατέλειωτο σεξ με τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη και ποταμούς ποτού».
IN-ARTICLE

Πολύ γρήγορα, η προσδοκία της γαλήνης θα εξαφανιστεί σαν σαπουνόφουσκα, καθώς το νησάκι θα μετατραπεί στο σκηνικό μιας απίθανης περιπέτειας. Ο ήρωας του «Χωρίς πυξίδα» θα ανακαλύψει τον έρωτα στη μορφή μιας γοητευτικής γυναίκας με μια αινιγματική αίγλη, για την οποίαν κανείς από τους ντόπιους δεν γνωρίζει το παραμικρό. Καθώς όμως ο Μάνος παραδίδεται στο φλογερό πάθος του καινούργιου έρωτα, κάτι πολύ κακό θα συμβεί: Μια δολοφονία. Η οποία, αφού αναστατώσει το νησί, θα συνδεθεί με μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και με υπόνοιες για την ανάμειξη μιας γυναίκας. Από το μπερδεμένο κουβάρι του μυστηρίου και με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει, ο Μάνος θα προσπαθήσει να βρει την άκρη με μόνη πυξίδα τον έρωτα.

Κλείσιμο
Αυτή την Κυριακή το υπέροχο βιβλίο της Μπέσσης Λιβανού «Χωρίς πυξίδα» είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης