Φωτιά στην Αργολίδα - Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη

Φωτιά στην Αργολίδα - Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το «112» για απομάκρυνση - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

pirosvestiki
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) στην περιοχή Δάρδιζα στην Ερμιόνη Αργολίδας.

Μάλιστα, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το «112» στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Δάρδιζα να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.


Κλείσιμο
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν, 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης, δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα». Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ». Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Live Update: Μπήκε σε σπίτια η πυρκαγιά στη Βάρης - Κορωπίου - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις (βίντεο & φωτογραφίες)

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγο του Λύτρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος για τον ποινικολόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης