Κύπρος: Λαμβάνονται μέτρα κατά της τρομοκρατίας μετά τις απειλές Χεζμπολάχ - Καμία εμπλοκή στις εχθροπραξίες

Η Κύπρος είναι το μέρος της λύσης σε αυτά τα προβλήματα και όχι μέρος του προβλήματος, σημείωσε ο Χριστοδουλίδης

Τα μέτρα της Κυπριακής Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται και αξιολογούνται καθημερινά και λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας, αναλόγως των περιστάσεων, απάντησε για τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του παρέπεμψε στις χθεσινές τοποθετήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι η Κύπρος είναι το μέρος της λύσης σε αυτά τα προβλήματα και όχι μέρος του προβλήματος.

«Σε σχέση με την αρμοδιότητα του δικού μου Υπουργείου έχω ήδη πει παρά πολλές φορές ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, στο κομμάτι της τρομοκρατίας, αξιολογούνται και επικαιροποιούνται καθημερινά. Οπότε είναι αυτονόητο και αντιληπτό ότι και οι συγκεκριμένες δηλώσεις αξιολογούνται και τα σχετικά μέτρα επικαιροποιούνται επί καθημερινής βάσεως, αναλόγως πληροφοριών και εξελίξεων, πόσο μάλλον γιατί όχι και αναλόγως δημοσίων δηλώσεων δαφόρων παραγόντων», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν οι πολίτες πρέπει να καθησυχαστούν απάντησε ότι τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται και αξιολογούνται καθημερινά και λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας αναλόγως των περιστάσεων.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είχε δηλώσει στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται, ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε οποιεσδήποτε πολεμικές συρράξεις, ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ για το ρόλο της Κύπρου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί σε καμία χώρα άδεια να διενεργήσει πολεμικές επιχειρήσεις μέσω της Κύπρου. Ωστόσο ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε πως υπάρχει μία ιδιαιτερότητα με το χώρο των Βρετανικών Βάσεων, που έχει άλλο καθεστώς, καθώς είναι κυρίαρχες και αποτελούν βρετανικό έδαφος.


Ειδήσεις σήμερα:

Απομονωμένος ο Ανδρουλάκης: Σφυροκόπημα από στελέχη για «κάλπες τώρα» στο ΠΑΣΟΚ

Το χρονικό της σύλληψης του Απόστολου Λύτρα - Η μήνυση από τη σύζυγο και το ένταλμα που τον οδήγησαν να παραδοθεί

Πώς θα συμπληρωθεί το μηχανογραφικό μετά τις Πανελλάδικές - Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr