Θεσσαλονίκη: Αγαπάω τα ζώα ήταν χαζομάρα μου, είπε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 33χρονο που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι βούτηξε το κεφάλι μίας αδέσποτης γάτας σε ποτήρι με μπύρα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώου και αποφασίστηκε η ποινή του να ανασταλεί επί τριετία. Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η καταγγελία για το περιστατικό κακοποίησης έγινε το βράδυ Τετάρτης από νεαρό που καθόταν με την παρέα του σε καφετέρια των Αμπελοκήπων, ενώ μετά την καταγγελία ο 33χρονος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έσωσαν το γατάκι από τα χέρια του 33χρονου καθώς όταν το πήρα μύριζε αλκοόλ και έτσι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι έδωσε μπύρα στο άτυχο γατάκι και ύστερα τον κυνηγούσαν περίοικοι για να πάρουν το άτυχο ζώο. «Αγαπάω και φροντίζω τα ζώα, ήταν χαζομάρα μου, δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν» είπε.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την πράξη που κατηγορείται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πραγματικά εκπλήσσομαι για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός ανθρώπου για την βάναυση κακοποίηση ενός ζώου».

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δε δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι ο 33χρονος έδρασε έχοντας μειωμένο καταλογισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Σερί πλειστηριασμών μετά τη μεζονέτα και για γραφεία στην Αθήνα

Τhe Ilisian: Το νέο όνομα του Hilton της Αθήνας

Ποιοι και πότε θα πάρουν το «κοινωνικό μέρισμα» από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr