Βάζουμε πλώρη για ένα πιο «πράσινο» καλοκαίρι
minoanHD1

Βάζουμε πλώρη για ένα πιο «πράσινο» καλοκαίρι

Η εμβληματική ελληνική εταιρία ναυτιλίας MINOAN LINES κάνει «επανάσταση» στη ναυτιλία με μια σειρά πρωτοβουλιών και με το σύνθημα «Ταξιδεύουμε για το Περιβάλλον»


Sponsored Content

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ταξίδια με το πλοίο, το μυαλό μας πλημμυρίζει με τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Όμως τώρα η MINOAN LINES αποδεικνύει πως η ναυσιπλοΐα μπορεί να γίνει «πράσινη» και να χαράξει δρόμους προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η εμβληματική ελληνική εταιρία που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, εγκαινιάζει το καινοτόμο πρόγραμμά της για το 2024 και επενδύει στην περιβαλλοντική αειφορία, με μια σειρά από πρωτοβουλίες που μας φέρνουν κοντά σε ένα «πράσινο» καλοκαίρι.


Η «επανάσταση» στη ναυτιλία έχει το χρώμα της ελπίδας

Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει πρωτοφανείς περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις. Σε αυτή τη συγκυρία που η ανάληψη δράσης σε κάθε τομέα είναι επιβεβλημένη, η MINOAN LINES προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, στα γραφεία της στο Ηράκλειο και τον Πειραιά, ενώ παράλληλα υιοθετεί τη συνήθεια της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στα γραφεία και τα πλοία της. Επιπλέον, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται με φωτισμό LED, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή.


Για τη MINOAN LINES η εμπειρία του ταξιδιού είναι τόσο σημαντική όσο και ο τελικός προορισμός. Στόχος της είναι να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να απολαύσουμε κάθε διαδρομή στον μέγιστο βαθμό. Η συνεχής ανανέωση του στόλου, η πολυτέλεια, η άνεση, η ταχύτητα, και η εξυπηρέτηση είναι πολύ σημαντικές όπως και η ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Ταυτόχρονα, μεριμνά με κάθε τρόπο για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πλοίων του στόλου της. Προκειμένου να γίνει αυτό εφαρμόζει πρακτικές για την ορθή χρήση έρματος, τη διατήρηση βέλτιστης υπηρεσιακής ταχύτητας και διαγωγής πλοίου και επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνικές μεθόδους για τον τομέα, όπως η αναβαθμισμένη σχεδίαση της προπέλας και η βελτίωση της γάστρας του πλοίου με την εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Πρόσφατα δε, ανακοίνωσε τη ναυπήγηση δύο νέων, πολυτελών πλοίων που θα είναι εξοπλισμένα με δυνατότητα χρήσης εναλλακτικού καυσίμου, για να ενισχύσει τη στήριξή της στην πράσινη ναυτιλία. Τα πλοία θα έχουν περισσότερες καμπίνες και μεγαλύτερα γκαράζ ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των λιμανιών για τα οποία προορίζονται.



Σε θάλασσα και σε στεριά

Η MINOAN LINES, γνωρίζει ότι για όλους μας οι διακοπές ξεκινούν τη στιγμή που επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και ξεκινά το ταξίδι. Και φροντίζει ώστε να είναι άνετο, ασφαλές και πολυτελές σε ένα ολοένα και καθαρότερο περιβάλλον.
Τα τελευταία χρόνια, με αυξημένο το αίσθημα της περιβαλλοντικής ευθύνης, μάς ταξιδεύει στην Κρήτη, τη Μήλο, τον Πειραιά και την Ιταλία, με τα σύγχρονα οικολογικά cruise ferries, από τα πιο γρήγορα και πολυτελή στην Ευρώπη, τα οποία είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, και με συστήματα καύσης και φιλτραρίσματος καυσαερίων (scrubbers). Τα πλοία KNOSSOS Palace, FESTOS Palace και KYDON Palace ήταν τα πρώτα που συμμορφώθηκαν πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθιστώντας έτσι τη MINOAN LINES που επένδυσε στο νέο σύστημα καυσαερίων πρωτοπόρο στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας. Η περιβαλλοντική ευαισθησία της όμως επεκτείνεται και στη στεριά καθώς ξεκινά την σταδιακή αντικατάσταση των εταιρικών οχημάτων του Ομίλου με υβριδικά και ηλεκτρικά.



Ταξιδεύοντας για το Περιβάλλον

Η χρήση νέων τεχνολογιών όπως οι συσκευές καθαρισμού καυσαερίων και οι μεγάλες μπαταρίες λιθίου που τροφοδοτούν τα πλοία κατά την παραμονή τους στα λιμάνια επιτυγχάνοντας «μηδενικές εκπομπές στο λιμάνι», είναι μερικές από τις πράσινες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Όμιλος Grimaldi, που ως ιδρυτικό μέλος της Clean Shipping Alliance, ήταν από τους πρώτους που εναρμονίστηκαν με τους νέους κανονισμούς του IMO για τις εκπομπές θείου. Ως μέλος του Grimaldi Group, η MINOAN LINES συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις πρωτοβουλίες και συνεχίζει τη ρότα της προς ένα καλύτερο μέλλον για τη ναυτιλία και το περιβάλλον. Το ταξίδι προς ένα «πράσινο» καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης