Πυροσβεστική: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Τα κρίσιμα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται χώρα με τα κρίσιμα μέτωπα να μαίνονται και την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες. Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτική Προστασία αποστέλλει διαρκώς μηνύματα 112 για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχές που βρίσκονται υπό απειλή. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές είναι αυτές σε Μαστραντώνη Αχαΐας, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ειδικότερα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον στην πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 15.25 στο Κρανίδι Αργολίδας επιχειρούν 48 πυροσβέστες 21 οχήματα κι από αέρος 6 ελικόπτερα. Τέλος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλποχώρι Ηλείας γύρω στις 17.00 επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 19 οχήματα κι από αέρος 8 αεροσκάφη κι 3 ελικόπτερα.

Συνολικά σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Κολυδάς: Τα μποφόρ πέφτουν, σήμερα ήταν δύσκολη μέρα

Τα μπορφόρ πέφτουν, αναφέρεται στην πρόγνωση του μετεωρολόγου και διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει μία σειρά από πυρκαγιές. 

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ.Κολυδάς, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλές τιμές, ενώ την επόμενη βδομάδα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

TA ΜΠΟΦΩΡ ΠΕΦΤΟΥΝ -Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.
✅Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα, από πλευρας εντάσεων των ανέμων, με υψηλές θερμοκρασίες όπου στην Ανδραβίδα και την Καλαμάτα φτάσαμε τους 40 βαθμούς. Την ερχόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά θερμοκρασιασκά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στους 36 βαθμούς, χωρίς όμως να αποκλείονται τοπικά 39 με 40 βαθμοί όπως είχαμε και σήμερα.
✅Γενικά βαίνουμε σε ένα καλοκαίρι όπου από τις αρχές του βιώνουμε επίμονη και ενοχλητική ζέστη η οποία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.
✅Περισσότερα ζωντανά σήμερα το βράδυ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του @Starchannelnew1



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα - Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται

Βίντεο: Στο Ισραήλ βρέθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο - To πλοίο είχε βυθιστεί πριν από 3.300 χρόνια


Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr