Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από το οποίο φέρονται να έριξαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά - Καταθέτουν οι επιβάτες

Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από το οποίο φέρονται να έριξαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά - Καταθέτουν οι επιβάτες

Το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία στο Λιμεναρχείο του νησιού καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου - Το «Περσεφόνη» είχε νοικιάσει παρέα αλλοδαπών 

ar-percefony-xr
Στη  Βουλιαγμένη κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.Το σκάφος δεν έδεσε στη μαρίνα, αλλά βρίσκεται αγκυροβολημένο, ανοικτά έξω από τη μαρίνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Ωστόσο σήμερα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο της Υδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να σώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. 

ar-percefony-2
ar-percefony-3


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, την ανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. 

Τι ερευνά η Πυροσβεστική
Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους στην μαρίνα της Βουλιαγμένης, επιλήφθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Σε αυτό θα καταθέσουν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του σκάφους. Η Πυροσβεστική αρχικά θα ζητήσει τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους και αυτό για να ξακαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι. Στη συνέχεια θα διερευνηθεί αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κ.α.
Μετά τις καταθέσεις τους θα επιληφθεί ο εισαγγελέας ο οποίος με βάση το τι είπαν στην Πυροσβεστική θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και με ποιες κατηγορίες.  
Να σημειώσουμε πως καταθέσεις θα δώσει και το πλήρωμα του σκάφους καθώς αν προκύψουν αδικήματα θα βαρύνουν και αυτούς που το αποτελούσαν. 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής, άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο σκάφος για να ελέγξουν τα σωστικά μέσα και κυρίως τις φωτοβολίδες που κατά το νόμο υποχρεούται να έχει κάθε σκάφος στον εξοπλισμό του. Ο έλεγχος προφανώς αφορά στο αν χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολίδες και πόσες το βράδυ της Παρασκευής. 

Έφυγαν μόλις είδαν τη φωτιά 

Όπως έγραψε το protothema.gr όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο

fotia-idra__2_
maketa-fotia-idra

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, η φωτιά σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Μπίστι έχει οριοθετηθεί.

Δείτε το στίγμα του πλοίου «Περσεφόνη» την Παρασκευή

stigma


Οργή στην Ύδρα

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26ao3929hw9)




Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στην Ύδρα για τους ανεύθυνους που έβαλαν φωτιά πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος - Προσπαθούν να τη σβήσουν με ρίψεις από αέρος

Στον Πόρο βρέθηκαν για το τριήμερο η Μαρία Αντωνά και ο Γιώργος Λιάγκας

Κερδισμένοι οι προορισμοί «outsiders» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πού ταξίδεψαν φέτος οι εκδρομείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης