Φωτιά στην Ύδρα: Τι κατέθεσε ο κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους για την «Περσεφόνη» - «Είδα μία λάμψη

Φωτιά στην Ύδρα: Τι κατέθεσε ο κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους για την «Περσεφόνη» - «Είδα μία λάμψη

Δεν πήγε αυτοβούλως στις Αρχές - Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού

skafos
«Είδα μία λάμψη» κατέθεσε ο κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους στο Λιμεναρχείο Ύδρας, για τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/6) στην Ύδρα.

Ο κυβερνήτης δεν έκανε καμία αναφορά για βεγγαλικά. Αντιθέτως, κατέθεσε ότι άκουσε έναν θόρυβο από τον διπλανό όρμο και πως είδε μία λάμψη. Και στον διπλανό όρμο ήταν μόνο το σκάφος «Περσεφόνη», το 13μελές πλήρωμα του οποίου συνελήφθη.

Έτσι, μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, το Λιμεναρχείο Ύδρας, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέγραψε το βράδυ της Παρασκευής (21/6) ποια σκάφη ήταν στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια, της διαδικασίας αυτής, ο κυβερνήτης, ο οποίος δεν πήγε αυτοβούλως στις Αρχές, ενημέρωσε για τον θόρυβο και τη λάμψη.

Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού

Νωρίτερα, συνελήφθησαν από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, 13 μέλη του πληρώματος, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς στη δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής (23/6) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η ανακοίνωση από την Πυροσβεστική:

Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024. Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη»

Στο μεταξύ, στη Βουλιαγμένη κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6) το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη». 

ar-percefony-2
ar-percefony-3


Έφυγαν μόλις είδαν τη φωτιά 

Όπως έγραψε το protothema.gr όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

fotia-idra__2_
maketa-fotia-idra

Σημειώνεται πως η φωτιά στο δύσβατο σημείο στην περιοχή Μπίστι τέθηκε υπό έλεγχο, μετά από κάποιες ώρες.

Δείτε το στίγμα του πλοίου «Περσεφόνη» την Παρασκευή:

stigma


Οργή στην Ύδρα

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26ao3929hw9)


Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα - Κατασχέθηκε το σκάφος

Αλεξανδρούπολη: Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος

Οι Ελληνίδες της «διπλανής πόρτας» στο Only Fans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης