Φωτιά στην Κερατέα: Οριοθετήθηκε, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - Βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά στην Κερατέα: Οριοθετήθηκε, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - Βίντεο και φωτογραφίες

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

foti
Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου για φωτιά στην Κερατέα, σε αγροτοδασική έκταση. Η πυρκαγια μετά τα μεσάνυχτα οριοθετήθηκε και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις, όπως και υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και εθελοντές.

Η φωτιά ξέσπασε στις 22:00 του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Δασκαλειό. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτι στην περιοχή.

Κλείσιμο
Η Αστυνομία είχε προχωρήσει και σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της λεωφόρου Λαυρίου, αργά όμως μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Παίρνει διαστάσεις η φωτιά που ξέσπασε έξω από την Κερατέα, λόγω του δυνατού αέρα. Προς το Άνω Δασκαλειό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απόψε στο δάσος του Κουβαρά, στο Διόνυσο και στον Εθνικό δρυμό μας στο Σούνιο. Δεν είναι τυχαία αυτή η φωτιά.

Posted by Βάιος Σύρρος on Saturday, June 22, 2024

fotia__1_
fotia__2_

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26u4ke88y89)


Επίσης, ήχησε το 112. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» εστάλη.




Υπενθυμίζεται πως από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, ξέσπασαν φωτιές σε Άνδρο, Εύβοια και Έβρο ενώ δύσκολη ημέρα ήταν και στην Αττική, όπου ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι επικίνδυνες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Μαρκόπουλο όπου 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε μόλις 45 λεπτά, αλλά και στα Καλύβια όπου ελέγχθηκε μέσα σε 1 ώρα με τη συμμετοχή 2 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ύφεση τα μέτωπα, μάχη για τις αναζωπυρώσεις - Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστη, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στην Ύδρα: Τι κατέθεσε ο κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους για την «Περσεφόνη» - «Είδα μία λάμψη

Κάπρι: Ολιγοώρο μπλόκο στους τουρίστες λόγω λειψυδρίας - Ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα λιμάνια (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης