Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Εύβοια - Σε μια ώρα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, διάσπαρτες εστίες σε Ροδόπη, Αχαΐα

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Εύβοια - Σε μια ώρα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, διάσπαρτες εστίες σε Ροδόπη, Αχαΐα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Άνδρο - 20 σπίτια καταστράφηκαν από τις φωτιές στην Πελοπόννησο

pirosvestes-kindinos
Σε συναγερμό παραμένουν σε όλη τη χώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου αφενός να διαχειριστούν φωτιές που ξέσπασαν τα προηγούμενα 24ωρα και αφετέρου να προλάβουν τυχόν νέα μέτωπα που θα δημιουργηθούν.

Στην Αττική η φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα το αργά το βράδυ του Σαββάτου οριοθετήθηκε μέσα σε μια ώρα, όπως περιέγραψε σε ανάρτήση του στο Χ ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ στην Άνδρο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι επίσης δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d272qjfgmwwp)


Στη Ροδόπη, στην περιοχή Ασκητές στις Σάπες, οι πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν να καίνει στη δασική έκταση στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά.

Με διάσπαρτες εστίες παλεύουν οι πυροσβέστες και στο μεγάλο μέτωπο της Αχαΐας που πέρασε στην Ηλεία προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγίας σήμερα σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Αττική και την Εύβοια σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγίας για αύριο, Κυριακή:

240623_0



Κικίλιας: Τέσσερις επικίνδυνες φωτιές το Σάββατο στην Αττική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του στο Χ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συνεχάρη τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας για τη μάχη που έδωσαν το προηγούμενο 24ωρο.



Ξεκινώντας από τη φωτιά στην Κερατέα ο κ. Κικίλιας έγραψε «λίγο πριν το τέλος της ημέρας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη. 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες δασοκομάντος και πλήθος εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρα οχήματα κατάφεραν μέσα στη νύχτα, και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, να περιορίσουν τη #φωτιά στην #Κερατέα μέσα σε μόλις 1 ώρα».

«Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα άμεσα 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν σπίτια, ανθρώπινες ζωές και δάση σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Έβρο. Συγχαρητήρια σε όλους!» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

20 σπίτια καταστράφηκαν στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί συνολικά 20 σπίτια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Από αυτά 10 είναι στην Ηλεία και την Αχαΐα και άλλα 10 στο Κρανίδι και τη Μεγαλόπολη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26pk1ybqhzl)

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή - Δείτε χάρτη

Euro 2024: Τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να προκριθεί στους 16 - Όλα τα σενάρια

Πέθανε έπειτα από μήνες στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Λέσβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης