Βίντεο: Αεροσκάφος που επιχειρεί στη φωτιά στη Ναυπακτία βρίσκει σε δέντρο κατά την κατάσβεση

Βίντεο: Αεροσκάφος που επιχειρεί στη φωτιά στη Ναυπακτία βρίσκει σε δέντρο κατά την κατάσβεση

Η κατάσταση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και έχει ζητηθεί, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών - Επιχειρούν από αέρος 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

sigkrousi-arthrou
Παραλίγο ατύχημα στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, καθώς αεροσκάφος τύπου Canadair που επιχειρεί στην κατάσβεση, βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απραίτητοι έλεγχοι.

Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται στην επιχείρηση στη Ναυπακτία εξαιτίας των πυκνών καπνών, ενώ αντιπυρικές ζώνες φτιάχνουν με μπουλντόζες κάτοικοι και εθελοντές.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και έχει ζητηθεί, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας, η φωτιά έχει κρατηθεί για την ώρα εκτός σπιτιών, ωστόσο έχει κάψει αρκετές καλλιέργειες.  

Δείτε βίντεο του ForecastWeather



Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d296utkzds7t)



Ισχυρές είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση, με τις φλόγες να καίνε κοντά σε οικισμό. Συνολικά, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό των εναερίων μέσων. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Ναυπακτία






Στο μεταξύ, γύρω στις 16:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών. 

Αρχικά, για τον Άνω Πλατανίτη, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Ναύπακτο και στη συνέχεια  για Μολύκρειο και Φραγκέικα, οπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Αντίρριο.





Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιτη Ναυπακτία


«Πολύ δυνατό το μέτωπο»

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».


Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιτη


Ναυπακτία: Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη





Ειδήσεις σήμερα:

Κλείδωσε η τριπλέτα Φον ντερ Λάιεν, Κόστα, Κάλας για Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ

Ο Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»


Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης