Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο στη φωτιά της Ναυπακτίας

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο στη φωτιά της Ναυπακτίας

Ο χειριστής κατάφερε να κρατήσει στον αέρα το πυροσβεστικό αεροσκάφος και να προσγειωθεί με ασφάλεια

arthrou-aeroplano-dedro
Φωτογραφία-ντοκουμέντο για τις ακραίες συνθήκες στις οποίες επιχειρούν οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών ήρθε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την παρ' ολίγο τραγωδία στη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας. Το αεροσκάφος, με πληγωμένο το φτερό του έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεότασης του Σκάι, θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε όταν το canadair σε χαμηλή πτήση στη φωτιά στον Πλατανίτη βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό. 

Βίντεο: Παραλίγο ατύχημα στη Ναυπακτία - Αεροσκάφος που επιχειρεί στη φωτιά βρίσκει σε δέντρο


Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευτές. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι'αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι. 

Η επισκευή του αεροσκάφους, στην Ανδραβίδα, θα διαρκέσει ορισμένες ημέρες και αυτό είναι το αρνητικό καθώς τα canadair είναι λίγα, οι διαθεσιμότητες χαμηλές οπότε κάθε ένα που μένει στο έδαφος είναι σημαντικό.

Νωρίς το βράδυ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Ναυπακτία παρουσίασε βελτίωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της πυρκαγιάς ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με νωρίτερα, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στο σημείο. 

Τα εναέρια μέσα, λόγω ώρας, έχουν αποσυρθεί και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 26 οχήματα.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν ωστόσο δύσκολη νωρίτερα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών. Η φωτιά κρατήθηκε εκτός σπιτιών, ωστόσο έκαψε αρκετές καλλιέργειες.  

Δείτε βίντεο του ForecastWeather





Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d296utkzds7t)






Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Ναυπακτία






Στο μεταξύ, γύρω στις 16:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών. 

Αρχικά, για τον Άνω Πλατανίτη, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Ναύπακτο και στη συνέχεια  για Μολύκρειο και Φραγκέικα, οπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Αντίρριο.





Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιτη Ναυπακτία


«Πολύ δυνατό το μέτωπο»

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».


Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιτη


Ναυπακτία: Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη





Ειδήσεις σήμερα:

Κλείδωσε η τριπλέτα Φον ντερ Λάιεν, Κόστα, Κάλας για Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ

Ο Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»


Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης